Ønsket om øremærket barsel #ARTIKEL

14/09/2018

Ønsket om øremærket barsel

Barsel er et stort pivilegie med plads til forbedring

Af: Nicola Sandra Voss

Et års barsel for alle mødre! Det lyder smukt, men virkeligheden er noget mere gruset.

Sagen er nemlig den, at selvom at man som mor har ret til holde et års barsel, er det ikke sikkert, det er muligt. For nogle pga. økonomien og for andre fordi der er noget andet de vil eller skal.

For advokat Eva Persson var et års barsel slet ikke muligt da hun fødte sin førstefødte. Hun driver nemlig også sit eget advokatfirma og har ansvar overfor både klienter og ansatte. Eva blev landskendt på et spli sekund. Læs hvorfor lige her
Evas barsel blev derfor en blanding af babyleg og arbejde. En løsning der kun fungerede fordi hun også har et godt bagland.

Lær Eva Persson endnu bedre af kende, på hendes egen blog, lige her

 

Øremærket barsel

Advokat Eva Persson har ikke haft mulighed for at holde traditionel barsel med nogle af sine børn – derfor er hun fortaler for øremærket barsel

 

Eva forsår alligevel alle de udfordringer forskellige mødre har med barslen og og hun mener, at vilkårene lige nu ikke er gode nok. Derfor er hun fortaler for øremærket barsel:

”Jeg er fortaler for øremærket barsel, skattemæssige fordele i forhold til hjælp i hjemmet (det er desværre stadig sådan i 2018, at kvinderne står for det meste derhjemme, og derfor vil et sådan tiltag også gavne kvinderne mest) og fleksible løsninger på det private arbejdsmarked for arbejdstagere med små børn (f.eks. brug af hjemmearbejdsdage i højere grad). Hvorfor er der i øvrigt ingen, som har gjort det muligt for deres medarbejdere at tage små børn med på job?

Her på Filterfri er vi helt enige med Eva og opfordrer alle, der lyster til at engagere sig i kampagnen Bedre Barsel. Læs mere om den og de seje kvinder bag på deres Facebook 

 

 

Og vil du vide endnu mere skal du læse hele  interviewet med kvinderne bag Bedre Barsel her

 

 

 

Psykolog opfordrer mødre til at lytte til dem selv når barslen ikke er som forventet. Læs mere her 

 

Her kan du læse alt om barselsreglerne i Danmark hvad enten du er selvstændig, studerende eller ansat

Del filterfri.com
Nicola -

About the Author

Nicola -

Det tog mig 4 år at blive uddannet journalist og nu hvor jeg har haft mor-titlen i 4 år er jeg endelig ved at have indset, at mor-rollen er temmelig utaknemmelig og jeg har for længst opgivet at komme med i Superligaen for mødre, den Store Bagedyst og BoBedre! Til gengæld er jeg ved at være temmelig habil til at takle grums, rod og kaos!

Follow Nicola -:


Du ska' da ha' de nye #ARTIKLER direkte i din indbakke ?
Gå aldrig mere glip af grumset og ufiltrerede sandheder om livet med børn

>