Lucy Mardou om livet som mor #ARTIKEL

HUSKER DU OGSÅ LUCY MARDOU FRA X FACTOR?

Lucy Mardou (Privatfoto)

Lucy Mardou (Privatfoto)

Her på Filterfri blev vi vilde med hende ved første øjekast og er det fortsat. Ud over hendes helt unikke nordiske klang og hendes befriende naturlige tilgang til livet, er vi kæmpe fans af hendes mod til at være ærlig og blive ved med at være tro mod sig selv.  Vi har talt med hende om tidens trends med at jagte det perfekte, og hvordan hun forholder sig til det fra dagligdagen i Thylejren med hendes mand og deres to døtre.

Af Nicola Voss

Føler du, at der er nogle usagte krav til, hvordan man er en god mor og hvordan påvirker det dig?

Ja, det må det jo være, men jeg tror, det er varierende fra samfund til samfund. Jeg tror, at de usagte krav findes som særlige normer i de omgivelser, man befinder sig i.

Jeg kan jo godt mærke, når jeg er udenfor ”min cirkel”, at jeg får kommentarer som; ”dine børn er godt nok vilde” og ”I kører sådan en fri opdragelse, eller?”

Men jeg synes ikke, jeg lader mig påvirke så meget af det. Jeg kan læse artikler og ser forældre, som inspirerer mig til at gøre det bedre, og det er jo super skønt!

Hvilke værdier er de vigtigste for dig i forhold til at opdrage dine børn?

For mig handler det, at være forælder, om at være mennesker sammen: At vise et andet nyt menneske, hvordan man er menneske i det samfund, vi begår os i uden at blive kuet, men med respekt og medmenneskelighed.

Det handler om at favne de store følelser (også hos mig selv og min mand) og leve et liv, som jeg synes er værd at leve. Leve et liv jeg vil ønske for mine børn, sammen med dem.

Jeg ønsker også at hjælpe dem til at gøre det bedre, at klæde dem på til at være ansvarlige jordboere, som passer på planeten og alt det, som lever og ånder her med os ♥

Lucy Mardou - dejlig Filterfri (privatfoto)

Lucy Mardou – dejlig Filterfri (privatfoto)

Bliver du påvirket af de mange “perfekte billeder,” der bliver eksponeret på sociale medier?

Ingenting er perfekt…eller alt er perfekt i sit uperfekte ”jeg.” Jeg har i mange år haft et billede af, hvordan jeg ønsker at ”se ud” for at være god nok.

Men nu synes jeg, at jeg bare er god nok, og så ”ser jeg ud”, som jeg gør. Det er en helt fantastisk lettelse at slippe for det der pres, man kan føle fra medie-normen.

Mange kvinder tør ikke være sig selv. Du ser ud til at hvile i dig selv. Har du altid haft let ved det, og hvor finder du styrken og modet til ægte at være dig?

Jeg har alltid været lidt særlig og aldrig rigtig passet ind, så jeg har ligesom ikke kunne gøre andet end at være mig selv. Det har været meget svært og til tider ensomt.

Skal jeg være helt ærlig, så har styrken og modet til at være mig selv ægte, først kommet her helt for nylig. Mit selvværd har alltid været meget lavt, og jeg har sjældent følt mig selv værdig.

Jeg har skjult det godt bag min tillid til mine egenskaber, min selvtillid og viden om, at man kommer langt med et kækt smil og lidt charme.

Måske er det, at jeg er ved at blive lidt mere voksen nu. – Måske har hændelserne i mit liv vist mig min styrke, men først nu på tampen af mit 27. år har jeg fundet min styrke og anerkendt den.

Først nu har jeg lært at elske den jeg er og ikke bare, hvad jeg kan. Det er magisk.

Det er jo en materialistisk verden, og hvis ikke man er millionær, kan man ikke give sine børn alt, hvad de drømmer om. Hvordan forholder du dig til det? Og gør det ondt på dig, hvis du må sige nej til dine børns ønsker?

Jeg forholder mig egentlig rimelig koldt og kynisk til det materealistiske. Jeg har ikke svært ved at sige nej, slet ikke.
Ting er sjæleløst, og jeg er så træt af ting, hehe.

Vi prøver faktisk at komme af med majoriteten af vores ting lige for tiden, så jeg har det lidt op i halsen, kan man vel sige 😊

Hvad er kvalitets-tid for jer som familie?

Lucy Mardou med sin familie (privatfoto)

Lucy Mardou med sin familie (privatfoto)

Ah, bare tid egentlig, når vi har den og er tilstede i den. Så kan det være irrelevant, hvad det er, vi laver. Bare vi gør det sammen og er i det sammen.

Når det er sagt, så elsker vi at rejse, opleve nye steder, møde nye mennesker, smage, dufte, sanse! Eller at være i haven, nusse rundt, grave, plante, luge.

Vi kan også nyde at se en familiefilm med snoller, tæpper og hygge!

Kan du beskrive din og dine børns hverdag? Hvordan lever I livet i Thylejren?

Åh, den er så varieret. Nogle uger så kommer begge børn tidligt i børnehaven og bliver hentet sent, hvis de ønsker det vel og mærke. Så spiser vi noget aftensmad og putter, bum!

Den dag har jeg som regel trænet, lavet lektier el. arbejdet, ryddet/vasket hus, tøj, opvask osv. osv. osv. Alle de ting man kan få lavet på sådan en dag!

Andre dage tager vi familien afsted på indkøb inde i landsbyen, en tur på stranden, i skoven eller hvad vi nu finder på. Vi kan også bare være hjemme og tegne, nusse, være kreative en hel dag, eller lalle rundt i Thy-lejren, lege med børnene, gå på besøg til naboer.

Andre dage så kommer børnene i børnehave nogle timer, hvor jeg laver lektier og manden arbejder. Så kommer vi alle hjem og laver aftensmad sammen for eksempel. Vores liv er egentlig meget intuitativ, nu hvor jeg tænker over det 😊

LÆS OGSÅ: 10 ærlige om Lucy Mardou

Døtrene hjemme i køkkenet (privatfoto.)

Døtrene hjemme i køkkenet (privatfoto.)

Får dine børn lov til at se tv, youtube og lign?

Ja, de må se Ramasjang og Netflix, men jeg er ikke fan af det. Vi snakker om at holde skærm-fri fra mandag af. Vi trænger alle til en lille afvænning!

Hvad drømmer du om for jer som familie?

Vi har nogle drømme og tanker om fremtiden. Noget med noget selvforsynende omrejsende eutopisk liv, med frihed, fred og fællesskab. Men vi tager en dag af gangen. Tiden skal nok vise, hvor vejen den går.

 

Lucy Mardou (Privatfoto)

Lucy Mardou (Privatfoto)

Hvilke råd vil du gerne give
til andre mødre?

  • Følg mor-hjertet, det ved bedst
  • Hav tolmodighed med dig selv, barnet og din partner
  • Ro på ♥
  • Slap af og stol på dig selv
  • Du kan ikke ændre verden, før du har ændret dig selv, så start med det indre, så skal det ydre nok komme 😊

Hvad har vi glemt
at spørge om?

Det ved jeg ikke 😊

Lucy Mardou - kunstner, musiker og mor

Lucy Mardou – kunstner, musiker og mor

Hvor kan vores
læsere følge dig
og din musik?

Man kan følge mig på Facebook og Instagram
Min musik kan man finde på Spotify og iTunes i allefald, jeg har ikke helt styr på det, er ikke så voldsomt teknisk, men jeg tænker at hvis man følger min facebook side, så er man sådan rimelig opdateret 😊 

♥                    ♥                     ♥

 

Husk at følg Filterfri på vores Facebook lige her

Se videoer fra Lucy’s liv i Thylejren, hendes første audition og flere shows i denne artikel

 

Del filterfri.com
Nicola -

About the Author

Nicola -

Det tog mig 4 år at blive uddannet journalist og nu hvor jeg har haft mor-titlen i 4 år er jeg endelig ved at have indset, at mor-rollen er temmelig utaknemmelig og jeg har for længst opgivet at komme med i Superligaen for mødre, den Store Bagedyst og BoBedre! Til gengæld er jeg ved at være temmelig habil til at takle grums, rod og kaos!

Follow Nicola -:


Du ska' da ha' de nye #ARTIKLER direkte i din indbakke ?
Gå aldrig mere glip af grumset og ufiltrerede sandheder om livet med børn

>