aldrig mere glip af grin og gråd fra Louises liv.

Graviditets-paranoia for viderekomne #Louise (5)

Har god tid…rigtig god tid, som jeg blandt andet bruger på at surfe rundt på nettet. Her læser jeg alt fra for tidligt fødte babyer, og hvor mange uger baby skal være, for at lungerne er udviklet og baby dermed har større chance for at overleve.

Det er ligesom at se gyserfilm. Kan ikke lade være med at smugkigge, men får det mega skidt og kan ikke sove om natten.

Jeg læser også alverdens kostråd. Særligt kostråd og helsevaner sniger sig ind på mig, som et røgslør af dårlig samvittighed

…endnu et stykke info, der minder mig om, hvor mange vitaminer, mineraler, laks, mælk og andre sunde tilskud, jeg ikke indtager. – Som så indirekte forårsager nedsat hjerneaktivitet og lavere intelligenskvotient.

…Og baby er ikke engang født endnu…Får næsten helt ondt af baby i maven, som ideelt set kunne være mægtig sund, men som uheldigt nok er forbundet til mig gennem et tvangsorgan af en moderkage.

Too bad.

Tegning: Joe DeVoir

“Tag mig selv together!”

Tvinger dog en fisk ned engang imellem, fordi det alligevel lyder ret overbevisende med de der nærende omega-3-fedtsyrer.

Men inden jeg lige frådende kaster mig over fiskedisken, så er det jo ikke alle fisk, der er gode.

”Store rovfisk som tun, sværdfisk og haj skal du holde dig fra, hvis du er gravid eller planlægger at blive det (…) Til gengæld kan du roligt spise laks, torsk, rødspætte, skrubber, sild og makrel (…) Hvis du vælger at spise laks, så skal du helst gå uden om Østersølaks (…) De er nemlig også i fare for at indeholde tungmetaller og anden forurening. Så gå fx efter økologisk laks.”

Tøv en kende. Så mange stykker info kan min hjerne slet ikke kapere på én gang…skyldes muligvis, at min egen mor ej heller var helt obs på alle fiskerådene.

Men altså – hajer…hvor kom de fra…?!? Nu bor jeg godt nok i udlandet, men det er sørme længe siden, at jeg ved siden af rødspættefilletten henne i køledisken er stødt på en haj-bøf, eller hvordan sådan en krabat nu er skåret

…hvorfor skal sådan et minoritets-vanddyr i det hele taget ha’ spalteplads…

Og hvad sker der lige for fænomenet økologisk laks. Hvor går øko-grænsen i water world? Skiller den midt mellem Østersøen og Kattegat, eller hvordan kan man reelt kende den almindelige taberlaks fra den sunde økolaks?

…Måske jeg skulle spørge en af de mange ernæringseksperter.

Når alt kommer til alt

Anyways. Realiteten hernede gør alt andet lige valget lettere. For der er omtrent én slags laks at vælge imellem – fryselaksen hos den lokale købmand. Og den har med garanti ikke set skyggen af økologi og har garantrisset levet et forurenet lakseliv.

Når regnskabet skal gøres op, er jeg efter endt fiskemåltid måske mere ilde stedt end før indtaget af den fede fisk…

Resultatet må blive et måltid mad rig på laksevitaminer med en snert overdosis af tungmetaller…

 

Kort fortalt: “Jeg hedder Louise og freelancede som journalist i Palæstina, da en uventet graviditet satte ind med en tackling bagfra. Så nu er jeg fuldtidsgravid og bor side om side med min amerikanske nabo…som også er min kæreste. Om min graviditet kan jeg sige følgende: Hernede er livet ANDERLEDES. Læs med i mine klummer her på Filterfri.com om de 40 uger, som indeholder alt andet end glamour og harmonisk karma.

LÆS NÆSTE: Palæstinensisk lægebesøg nummer tre – babys køn (6)

LÆS FORRIGE: Graviditetsbøger og min bare…(4)

 

Del filterfri.com
Louise -

About the Author

Louise -

Jeg har aldrig løbet et maraton, været på krydstogt, røget en cigar på Cuba eller andre ting, der kan krydses af listen, inden man runder de 40. Til gengæld kan jeg krydse en del ting af, som jeg for 10 år siden svor aldrig ville ske – villa, Volvo og vovse. For ikke at tale om barn. De fire ting til sammen har egentlig aldrig udgjort de gyldne mål i mit liv.

Follow Louise -:

>