Hvad har du lært af livet med børn? #Nicola

04/03/2019

Hvad ved du om livet, som jeg ikke gør? Spurgte min selvvalgt barnløse veninde.

Jeg ville gerne have imponeret hende med det ene visdoms-citat efter det andet, men det kunne jeg ikke.

For hvilken visdom har jeg fået som betaling for mit konstante stress-niveau, min slaskede mor-krop og min evig dårlige samvittighed?

Mor til to nicola

Det her er den mor jeg gerne vil være.. rummelig, rolig og fuld af kærlighed og overskud. Virkeligheden er bare ikke altid sådan..

Spørgsmålet fik mig til at tænke… Meget! Det som livet med børn især har lært mig, er:

1) Tavs lidelse

Vi er mange forældre, der lider i stilhed og lever med dårlig samvittighed og bekymringer. Der er ikke nok tid, vi stresser for meget, jeg skælder for meget ud, jeg orker ikke at lege, hvordan får vi råd til dit og dat, der er ikke plads nok, så blev det andet barn jaloux, børnene har for meget skærmtid, jeg burde hente dem tidligere (især hvis det er muligt, men jeg orker bare ikke altid og så får jeg dårlig samvittighed over det), jeg siger altid nej, trives mit barn, hvordan får mit barn flere venner, jeg forstår ikke mit barn – eller endnu værre – jeg forstår kun et af mine børn, jeg bestikker dem med is, computertid, legeaftaler, etc.
Der er ALTID et eller andet vi forældre kan slå os selv i hovedet med og bekymre os over natten lang – og desværre er vi mange, der gør det.

 

2) Det forbudte savn…

Vi er mange forældre, der savner livet uden børn. Og nej, det betyder, ikke at vi fortryder børnene eller ikke elsker dem.
Personligt kan jeg i den grad savne at vågne i ro, ikke være konstant træt og have tid nok om morgenen. At sove bare lidt længere og putte med min mand. Jeg savner voksen-mad og kunne spise, når det passede mig. Jeg savner at have tid!
Før jeg fik børn, nåede jeg utrolig meget, når jeg kom hjem fra arbejde, for der var altid tid nok. Sådan er det bestemt ikke mere. Mit hjem var indrettet på mine præmisser og ikke børnenes og hundens og weekenderne føltes lange og jeg nåede altid noget, der kun var for min egen fornøjelses skyld. Jeg brugte uden tvivl også flere penge på mig selv – skamløst og med stor fornøjelse. Nu får børnene både den sidste småkage og jeg kan også lave overtræk for deres skyld. Det hverken klogt eller sjovt – det er bare sandt. (og dumt)

3) Glæde taknemmelighed og kærlighed

Vi er mange, der får et nyt syn på vores egn opvækst/barndom efter vi selv har fået børn ind i livet. Det lyder måske sådan lidt bedrevidende, men personligt er der i hvert fald masser af ting ved livet med børn, som jeg ikke vidste fyldte så meget i et forældre-hoved og hjerte, som de gør. Jeg kan se mine forældres ofre, intentioner og værdier på en anden måde nu, hvor jeg selv efterlever meget af det på min egen måde.

Mormor cool! At se min mor med mine drenge fylder mig stolthed, varme og inspiration. Mormor rocks!

Mormor cool! At se min mor med mine drenge fylder mig stolthed, varme og inspiration. Mormor rocks!

Min flotte far - 80 år og still going strong og ifølge Dixon, er han hans bedste ven

Min flotte far – 80 år og still going strong og ifølge Dixon, er han hans bedste ven <3

Det fylder mig faktisk mest af alt med glæde og taknemmelighed – for når de klarede det, så kan jeg også – fordi og på trods af dårlig samvittighed, afsavn og ofre og mest af alt: På grund af kærligheden – som for mig at se er den aller største gave og lærdom jeg har fået, af livet med børn.

Og lige præcis kærligheden kan ikke rigtig beskrives, men skal som bekendt føles i hjertet. ♥

Hvad har livet med børn lært dig? Og hvad har overasket dig allermest? Del endelig dine tanker, så bliver vi så glade 🙂

Og husk vi også er på Facebook og Instagram hvor du kan følge os og “tale” med os. Vi glæder os allerede!

LÆS OGSÅ: Da jeg torpederede Dixons hoved ind i dørkarmen… 

Husk du kan følge Filterfri på både Facebook og Instagram. Så bliver vi så glade 🙂

Del filterfri.com
Nicola -

About the Author

Nicola -

Det tog mig 4 år at blive uddannet journalist og nu hvor jeg har haft mor-titlen i 4 år er jeg endelig ved at have indset, at mor-rollen er temmelig utaknemmelig og jeg har for længst opgivet at komme med i Superligaen for mødre, den Store Bagedyst og BoBedre! Til gengæld er jeg ved at være temmelig habil til at takle grums, rod og kaos!

Follow Nicola -:


Vil du læse Nicola's nye hudløse fortællinger,
før hendes mand? Så klik da

Leave a Comment:

>