Oldie but goodie #MAD-MUMS

14/02/2018

Parisertoast til aftensmad? Ej, det kan man da ikke…. Men hvorfor ikke?

Især Danskertoast og bacontoast er et kæmpe hit herhjemme…

Det sjove er, at jeg mange gange, da jeg var ung og single, spiste både toast, madder, eller pasta med zoya og smør til aftensmad. Altså mega kedeligt, grøntsagsløs mad, som smagte godt og var nemt og hurtigt.

Men pludselig var jeg gift og mor og pressede mig selv til “rigtig” varm aftensmad hver dag med grøntsager og proteiner.

Og nok er det sundt med grøntsager – men jeg ved også, at stress er meget usundt. (og en stresset mor er meget usympatisk :-))

Mellemrum

Sådan laver jeg mine parisertoasts:

  • Indvendigt smører jeg ketchup på det ene brød og sennep på det andet
  • Så lægger jeg skinke og ost i (gerne cheddar)
  • Og papirtynde skiver løg (hvis du er til det)
  • Så klapper jeg dem sammen
  • Smører smør på ydersiden af brødene på både over- og undersiden
  • Putter dem i toasteren og Voila: Klar til spisning 🙂

 

Mellemrum

Danskertoasts:

Det kalder jeg en særlig variant som min ene storebror opfandt, da vi var børn. Han puttede simpelthen leverpostej og rødbeder i toasten og smurte stadig smør udenpå.

Det lyder måske lidt mærkeligt, men varm leverpostej smager som bekendt dejligt og det gør de danske toasts altså også.

Prøv dem – og sig hvad du synes herunder 🙂

 

Bacontoast:

Skræl auberginer og skær dem i skiver i ens tykkelse. Sprøjt lidt olie og salt over over og sæt dem i ovnen på bagepapir.

Samtidig lægger du bacon i skiver – enten på samme bagepapir eller en plade for sig.

Sæt ovnen på 200 grader varmluft og vent 15- 20 minutter indtil baconen er sprød og auberginerne bløde.

Put guffen ind i toasten med ost og tomater eller peberfrugt  (evt lidt basilikum eller oregano) og steg toasten.  (Ketchup og sennep er jo en smagssag) Men de smager godt – ligegyldigt hvilken variant du laver 🙂

 

TIP: Sådan holder du din toastmaskine ren:

Jeg har set, at nogle putter bagepapir ind i toastmaskinen, så den ikke bliver klamo… Personligt putter jeg altid så meget fyld i at jeg kæmper for bare at lukke maskinen, men hvis du har lidt mere selvdisciplin end mig, er det sikkert ret smart.

Del filterfri.com
Nicola -

About the Author

Nicola -

Det tog mig 4 år at blive uddannet journalist og nu hvor jeg har haft mor-titlen i 4 år er jeg endelig ved at have indset, at mor-rollen er temmelig utaknemmelig og jeg har for længst opgivet at komme med i Superligaen for mødre, den Store Bagedyst og BoBedre! Til gengæld er jeg ved at være temmelig habil til at takle grums, rod og kaos!

Follow Nicola -:

>