Derfor ser vi ingen gæster #Nicola

15/11/2018
Vores hjem er fuld af rod. Det er bare den pinlige sandhed

Sandheden om vores sociale liv….

”De har så travlt!” bliver der tit sagt om børnefamilier. Ofte bruges udtrykket som forklaring for hvorfor især småbørnsfamilier sjældent ser gæster. Det er dog ikke sandheden.I hvert fald ikke hjemme hos os.

Sandheden for vores vedkommende er, at vi ikke orker det. Ikke gæsterne, tværtimod, dem vil vi rigtig gerne se. Men vi orker ikke at gøre rent og rydde op! Helt seriøst – det ER så banalt!

Men vi orker det ikke. Vi orker ikke at invitere gæster på besøg.

Hjemme hos os kan man ikke vende sig rundt uden at træde på en Duplo-klods, eller glide i et Hulk-kostume, for slet ikke at tale om hvad der sker, når man kommer til at rykke på en af de opstillede kasser og tårnet af brandbiler, lege-mad, superhelte, klodser og larmendende tingester styrker ned. Selv når du træder på gulvtæppet er der som regel et lego-hoved, der har forviklet sig derind ligesom brusenichen er fyldt med skumbogstaver, badeænder og deslige.

Der er seriøst altid så meget rod at der er ofte jeg tager et billed af ungerne og tænker “Ej, det kan jeg ikke vise til nogen, for de skal ik se hvor rodet her er!”

Og ved du hvad det værste er? Vi rydder faktisk op. Og børnene rydder op. Men vi er fanget i spiralen med at have mere end vi har plads til. Så enkelt er det desværre…

En aften kaldte min mand på mig. Der var en mærkelig lyd fra badeværelset og mens vi begge stod og lyttede og frygtede kakerlakker, mus eller lignende, endte vi med at ånde lettet op, da en lille orange klovefisk fra filmen Dory lå og logrede med sin hale.

Sådan er livet med børn og det da også ret hyggeligt meget af tiden, men det er til gengæld ufedt at køkkenredskaber altid forsvinder fordi den lille synes det er en fest, at stjæle dem og lægge dem alle mulige steder. (uden for køkkenet, vel at mærke) Engang fandt jeg æggedeleren på badeværelset! Det giver nogle meget mærkelige associationer, så tænk hvis vi fik gæster på besøg og det var deres oplevelse på badeværelset.

Ud over oprydningen er der også rengøringen.

Mine drenge er i hvert fald verdensmester til at sætte deres aftryk. Helt seriøst, de er overalt! Deres små buttede hænder som jeg elsker at holde i mine (altså de er renvaskede) har efterladt aftryk overalt i vores hjem. Der er ikke en rude i børnehøjde uden ”fingre på”. Fjernsynet, glasskabene selv sofaen har afmærker. Og de steder hvor deres fingre, eller beskidte munde ikke har efterladt aftryk finder man som regel en indtørret bussemand.

Mit ønske om en lys sofa var bedre i teori end praksis.. heldigvis er den god til kram. Her er det min niece Emily og Titan der hygger

Mit ønske om en lys sofa var bedre i teori end praksis.. heldigvis er den god til kram. Her er det min niece Emily og Titan der hygger <3

 

Derfor bliver den hyggelige lørdag aften med gode venner ofte til et flerdages projekt som altid ender med stres og jag og intentionen om at se lidt ekstra pæn ud bliver reduceret til bare at være ren.

Og det værste er, at det er ikke engang en hjælp at blive inviteret ud, når man har små børn.

Tværtimod.

For når vi skal ud, er pakkelisten næsten uendelig: Pusleudstyr, bleer, skiftetøj, nattøj, tandbørster, høj stol, hagesmæk, vaskeklude, legetøj, Ipad og høretelefoner. Er der en have, skal der også pakkes udendørs tøj, hue, vanter og skiftesko. Oveni det skal vi konstant holde øje med at ungerne ikke piller ved noget og formår derfor dårligt nok at fuldføre en samtale uden afbrydelser.

Så ja, vi har travlt for som bekendt har alt en pris, og prisen for børnenes enorme tidskrav betyder desværre, at der ikke er meget overskud til andet. Det er til gengæld helt sikkert, at børnene vokser sig store og når de gør det, kan vi igen se andre mennesker. Og tænk så lige på hvor meget vi har at tale om til den tid – for slet ikke at tale om hvor rent der (måske) er. 😊

 

Er du også nogle gange en version af dig selv, som du ikke vil være? Så læs her… 

Del filterfri.com
Nicola -

About the Author

Nicola -

Det tog mig 4 år at blive uddannet journalist og nu hvor jeg har haft mor-titlen i 4 år er jeg endelig ved at have indset, at mor-rollen er temmelig utaknemmelig og jeg har for længst opgivet at komme med i Superligaen for mødre, den Store Bagedyst og BoBedre! Til gengæld er jeg ved at være temmelig habil til at takle grums, rod og kaos!

Follow Nicola -:


Vil du læse Nicola's nye hudløse fortællinger,
før hendes mand? Så klik da

>