Aftensmad og madpakke i et #MAD-MUMS

14/02/2018

PITABRØD! Noget, jeg egentlig ikke er speciel begejstret for, men jeg har efterhånden fundet ud af hvad der skal til, for at jeg synes det er ok.

Mellemrum

Min opskrift på lækker, hurtig, mættende salat til pitabrød er:

Mellemrum

  • Frikadeller skæres i små tern (bruger både hjemmelavede, frost-købte eller frisk købte:-)
  • En pose salat (jeg køber sådan en færdig lavet klar til brug)
  • En halv agurk i tern
  • En halv peberfrugt i tern (eller hvad du nu har af grøntsager)
  • Små pastaer (jeg køber som regel de små suppehorn, men almindelig pasta kan også hakkes og bruges)
  • Feta eller revet ost
  • Dressing – enten hjemmerørt med diverse krydderier eller også kan den nemt erstattes med hytteost eller pesto

 

Fremgangsmåde til pitabrød:

Skær frikadellerne i små tern og lun dem på panden ved svag varme

Sæt vand over i elkedlen og når det koger, så kom det op i gryden og kog pastaen

Hak og snit grøntsagerne og vend dem ned i salaten

Tilføj osten (den kan også serveres ved siden af, men hos os kan børnene ikke administrere dette)

Sluk for frikadellerne, så de kan køle af inden de tilsættes

(Ligeledes hælder jeg koldt vand over pastaen, når den er færdigkogt)

 

Til sidst røres det hele rundt i en stor skål og voila: Du har en lækker mættende salat, som både kan nydes alene og som fyld i pitabrød! Og så er der også mad til madpakken! 🙂

 

I går lavede jeg selv dressingen:

Jeg blandende creme fraiche og skyr, tilføjede løgpulver, tørrede dildspiser (friske krydderurter overlever aldrig hos mig, så her er de tørrede et hit :-)) og flagesalt med smag af ramsløg og peber. Den smagte friskt og var super nemt.

Mine baconelskende handyr synes dog, at der godt kunne have været ristede bacontern til…

Lækker salat til pitabrød -giver både aftensmad og madpakke på en gang

 

Hvordan laver du fyldet til dine pitabrød? og hvilke kan du bedst lidt? Jeg er vild med dem fra frost – men da jeg sjældent har plads i fryseren kommer dem fra Aldi faktisk ind på en anden plads. De er dejlig luftige og lækre. Dem med fuldkorn bryder jeg mig ikke om, selvom de er sunde. Men min mand køber dem når han handler ind og så må jeg jo leve med det…

EKSTRA-TIP til lækre Pitabrød:

Når brødene er varme kan du proppe ost i med det samme. Så smelter det nærmest sammen med brødet og gør det kun lækrere 🙂 Tippet kommer fra min kære storebror.

Har du et godt tip? Så fortæl, fortæl, fortæl! 🙂

Del filterfri.com
Nicola -

About the Author

Nicola -

Det tog mig 4 år at blive uddannet journalist og nu hvor jeg har haft mor-titlen i 4 år er jeg endelig ved at have indset, at mor-rollen er temmelig utaknemmelig og jeg har for længst opgivet at komme med i Superligaen for mødre, den Store Bagedyst og BoBedre! Til gengæld er jeg ved at være temmelig habil til at takle grums, rod og kaos!

Follow Nicola -:

>