#10-ÆRLIGE: Eva Persson

15/05/2018
Eva Persson med børnene Columbus og Cleopetra (Privatfoto)

Kort om Eva: 45 år, advokat og partner, samlevende, 2 børn: Columbus (3 år) og Cleopatra (10 måneder)

1) Hvad har du opdaget, at du gerne ville have vidst, inden du fik børn?
Alt. Og intet. Jeg havde forberedt mig grundigt, inden jeg fik min søn, men det er også fint at lære – og tage ved lære – undervejs. Jeg mærker efter, og stoler på, at jeg (som regel) gør det rigtige…

2) Hvad vil du helst ikke indrømme er sket med dig, efter du er blevet mor?
Når man bliver mor i en sen alder, er man nok ikke så ked af de forandringer, der sker. Min krop har forandret sig og mit liv er lagt om. Der er ingen af tingene, jeg er ked af!

3) Hvad har overrasket dig mest ved at være mor?
At alt, hvad der drejer sig om MIG, er på stand by. Det er vidunderligt, at få børn, men i virkeligheden også meget invaderende.

4) Hvad er det sjoveste ved at være mor?
At være med på den rejse, det er, at forme et lille væsen til et selvstændigt, empatisk individ, er helt fantastisk.

5) Hvad er din største frygt?
At der sker mine børn noget eller at efterlade dem tilbage, hvis der sker mig noget. Men også, at de ikke får de sociale kompetencer, som jeg synes, er så vigtige. Frem for alt, ønsker jeg at give dem et godt selvværd – det kan bære dem langt. Jeg frygter, at jeg fejler i det, for der er ingen ”second chance”. Det betyder også meget for mig, at skabe nogle empatiske børn, som er i stand til at vise omsorg. De skal både have respekt for andre og dem selv. Ved at være et godt forbillede rent karrieremæssigt, tror jeg ikke, det er dér, jeg skal bruge min energi. De skal nok træffe de (for dem) ”rigtige” valg i den henseende…

Eva Persson taler ud om livet som karrierekvinde og mor og hvad det kræver af både tilvalg og fravalg. Læs hele artiklen her 

 

6) Hvad er det mest belærende råd, du har fået som mor?
Jeg synes generelt ikke, jeg har modtaget ret mange, af den slags. Jeg lytter, og bruger det, jeg kan. Alle råd er velmente, og det er sådan, jeg betragter dem.

7) Hvad kan sætte dit mor-temperament i kog?
Min søn er virkelig i trodsalderen, og han har temperament. Jeg beundrer hans mod og stædighed, når han udfordrer alle omkring ham, og aldrig tager et nej for et nej. Det er jo sådan set en god egenskab, at kæmpe for tingene, og jeg er glad for, at han har så meget tro på sig selv, at han tager kampen op, og prøver at argumentere for, hvorfor han skal have vingummier til aftensmad…. Men det kan også drive mig til vanvid, at sige nej så mange gange, og jeg kæmper virkelig med, at holde fast.
Det eneste, der imidlertid virkelig kan få mit mor-temperament i kog, er, når Columbus slår sin lillesøster. Det er jo (som regel) et råb om, at han savner min opmærksomhed, men det har jeg virkelig svært ved at tackle meget pædagogisk…

8) Hvad er du mindst stolt over som mor?
Når jeg alligevel kommer til at hæve stemmen, se ovenfor…

9) Hvornår føler du mest afmagt som mor?
Jeg frygter den dag, hvor mine børn bliver så gamle, at jeg ikke kan/skal beskytte dem mod alting. Jeg vil virkelig føle mig afmægtig, hvis Columbus vil have kørekort til en motorcykel, f.eks… Jeg synes, det er så farligt.

10) Mor-rollen er det hele værd, når…
Altid, virkelig altid. Jeg ELSKER den. Jeg er bevidst om, at jeg har mine børn så tæt på mig på lånt tid. Det gør, at jeg værdsætter hvert et sekund. Når jeg ikke er på arbejde, prioriterer jeg at være sammen med dem. Festerne er der også, når mine børn bliver trætte af mig en dag…

 

Vil du lære Eva Persson endnu bedre af kende? Så føg med i hendes spændende personlige blog lige her

 

 

 

På Instagram deler vi billeder fra vores eget liv som er helt filterfri og viser livet med børn som det også er – både grumset og fyldt med bittersøde sandheder 🙂  Du finder os under navnet Filterfri_com og selvfølgelig er vi også på Facebook 

Del filterfri.com
Nicola -

About the Author

Nicola -

Det tog mig 4 år at blive uddannet journalist og nu hvor jeg har haft mor-titlen i 4 år er jeg endelig ved at have indset, at mor-rollen er temmelig utaknemmelig og jeg har for længst opgivet at komme med i Superligaen for mødre, den Store Bagedyst og BoBedre! Til gengæld er jeg ved at være temmelig habil til at takle grums, rod og kaos!

Follow Nicola -:


Du ska' da ha' de nye #ARTIKLER direkte i din indbakke ?
Gå aldrig mere glip af grumset og ufiltrerede sandheder om livet med børn

>