Babathias og de svære svar #Nicola

18/05/2018
Den sejeste hjemmelavede fødselsdagsgave til en 4-årig!

Den sejeste hjemmelavede fødselsdagsgave til en 4-årig!

”Babathias, Babathias er her,” udbrød Dixon nærmest lykkeligt hver morgen han spottede den mandlige pædagogmedhjælper, der endelig var blevet ansat.

Det var en ung og energisk fyr med smittende glæde.

”Babathias,” råbte Dixon hele vejen fra garderoben mens han styrtede afsted ind i børnehaven med sådan en fart, at hans små ben nærmest gled ud til hver sin side.

Heldigvis var gensynsglæden altid gengældt og Babathias, som faktisk hedder Mathias, udbrød trofast: ”Diiixon,” mens han strakte armene frem i et stort kram. Der næsten altid blev til en flyvetur i luften.

made by www.flaticon.com

Min Babathias

Lige da han var blevet ansat var forvirringen dog stor herhjemme. Dixon har nemlig også en storebror, der hedder Mathias og vi blev derfor hurtigt i tvivl om hvem, Dixon talte om. De mange begejstrede historier om oplevelser med ”Babathias” stemte ikke helt overens med hvad vi mente Dixon og storebror havde oplevet sammen. Hen af vejen forstod Dixon dog selv forvirringen og “Babathias” fra børnehaven blev derfor til ”MIN Babathias,” når Dixon omtalte ham.

I en verden med stort overtal af kvinder, flere i en vis alder, som derfor også klart siger, at ”de løfter ikke på børn,” (fornuftigt nok) forstår man jo godt hvorfor, den legesyge, stærke og  altid veloplagte voksne, hurtigt blev en favorit blandt børnene.

En sjov voksen

”Babathias er en sjov voksen,” konkludere Dixon da også flere gange. Han konkluderer mange sjove ting. ”XX er en blød voksen –XX er en sød voksen – XX lugter ikke godt – X er en sur voksen – XX snakker meget – XX er en god voksen”, men “Babthias,” han var altid en sjov voksen.

Der var dog en aften, hvor Dixon var forunderligt stille ved puttetid. Jeg spurgte derfor hvad, han tænkte på:

”Babathias blev sur i dag,” fortalte han. Jeg spurgte, om han havde gjort noget galt og han svarede, at det vidste han ikke rigtigt, men afslørede så også, at en anden dreng fra gruppen havde været meget fræk.

Næste morgen mødte vi igen Mathias og jeg fortalte om tankerne ved puttetid:

”Det var jo ikke dig, jeg var sur på Dixon. Det var X fordi, han var meget fræk”, sagde Mathias og fortalte, at den anden dreng havde kastet med vand.

Dixon havde åbenbart leget med den frække dreng og sikkert derfor følt sig truffet. Og for en lille fyr, der dengang var bare 3 år gammel, beviste det endnu en gang for mig, at Dixon var utrolig glad for ”Babathias”, siden han reflekterede så meget over episoden.

Kasketter og rollemodeller

Det faktum, at Mathias er en mand, er jeg ikke i tvivl om betød rigtig meget for min dreng. Ud over at både Mathias og Dixon har en stor glæde ved kasketter, sagde Dixon da også en dag derhjemme:

”Sådan nogle bukser har Babathias også,” da han en dag selv valgte tøj. En anden dag, da solen skinnede insisterede Dixon på både at have kasket og solbriller på til udflugten til legepladsen fordi: ”Det gør Babathias også, når solen skinner.” For børn kopierne andre og selvfølgelig er det lettere for en lille fyr at spejle sig i en ung stor fyr, frem for en voksen kvinde. Og som mor betyder det enormt meget for mig, at min søn har gode og reelle rollemodeller i sin hverdag.

Men hvad med mig…

Desværre har alting en ende og Mathias stopper nu i børnehaven. Et faktum, der resulterede i tårer og manglende forståelse hos min Dixon.

”Men hvorfor mor?” spurgte han flere gange, da jeg fortalte ham den triste nyhed og spurgte efterfølgende:

“Er det fordi han ikke kan lide at være vrede på os, mor?”

Dixon er for lille til at forstå budgetter og politik, så i stedet svarede jeg:

”At Babathias skal ud i verden og gøre en masse andre børn glade.”

”Men hvad med mig?” responderede Dixon.

Ja, hvad med dig min lille skat, tænkte jeg mens gode råd var svære at finde. Noget af det rigtig svære som forældre er nogle gange noget så enkelt, som at give svar på spørgsmål. Dixon er i gang med at lære livet af kende og skal derfor også desværre lære, at intet varer ved – ud over de gode minder som Dixon heldigvis har en masse af sammen med ”hans Babathias.”

Og hvem ved, hvad fremtiden bringer. Dixon er også et barn i verden, så derfor siger vi ikke ”Farvel” men i stedet ”På Gensyn” mens vi ønsker ”Babathias” al mulig held og lykke på sin vej.

 

Læs flere af Nicola’s klummer lige her

 

Og husk at følg os på både Facebook og Instagram under navnet Filterfri_com  – Så bliver vi så glade 🙂

Del filterfri.com
Nicola -

About the Author

Nicola -

Det tog mig 4 år at blive uddannet journalist og nu hvor jeg har haft mor-titlen i 4 år er jeg endelig ved at have indset, at mor-rollen er temmelig utaknemmelig og jeg har for længst opgivet at komme med i Superligaen for mødre, den Store Bagedyst og BoBedre! Til gengæld er jeg ved at være temmelig habil til at takle grums, rod og kaos!

Follow Nicola -:


Vil du læse Nicola's nye hudløse fortællinger,
før hendes mand? Så klik da

>