3 gode grunde til IKKE at købe sig fattig i børnevintertøj #KLUMME

20/11/2018

Trods monster solrig sommer med efterfølgende lunt efterår, banker det kølige vejr nu på døren. Men der er ingen grund til at smide en lind strøm af penge efter de dyre flyverdragter, vinterstøvler, vanter mm. For helt ærligt:

  • Det er rocker DYRT og mindre kan gøre det!
  • De små poder vokser ud af det efter én sæson
  • DK er jo ikke berømt og berygtet for sine lange, kolde polarvintre, så en helt almindelig ikke-test-vindende flyverdragt med et par forede støvler går jo nok

 

Af Nicola Voss og Louise Boo Jespersen

 

Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse at købe vintertøj til børn. Især hvis man går efter det bedste af det bedste:

  • 1000 kr. for en flyverdragt (på tilbud 600 kr.)
  • 800 kr. for et par vinterstøvler…men så er det også med goretex, så ikke en dråbe kommer i nærheden af foden

Gang det så med 2-3 børn.

Men vores små guldklumper skal jo ikke fryse derude på legepladsen! Derfor bliver dankortet flittigt kørt igennem automaten og ligesom alle andre afkroge af udstyrsuniverset, er der et klart hierarki i forhold til, hvad der er hot or not (nævner fx Odder barnevognen i forbindelse med første møde i udstyrskapløbet om at være mest tjekket;))

Vi overhørte engang en mor, som fik fremstammet, hvor pinlig hun var over, at alle de andre børns mødre havde købt de dyre flyverdragter, mens hendes egen søn det år blot gik rundt i en af Kvicklys flyverdragter til 300 kr.

Så hun pillede mærket ud.

Vi er ret sikre på, at hun ikke er den eneste, der har stiftet bekendtskab til normerne inden for børnetøj. Så her kommer lige et par hands on erfaringer med både det dyre og det knap så dyre vintertøj:

FLYVERDRAGT:

Den fine blå og dyre, men sarte flyverdragt. Og så H&M’s den bedste.

NICOLA: Sidste år købte jeg en meget dyr flyverdragt til Dixon. Altså, jeg syntes den var meget dyr, da jeg mener den kostede 6-700 kr.

Men der findes jo mange der er meget dyrere. Anyway, det gjorde jeg primært fordi vi havde et gavekort til en butik, som vi ellers aldrig kom i.

Derudover var den fin klar blå og jeg faldt totalt for farven (som selvfølgelig havde den fordel at han var nem at genkende på legepladsen ved afhentning.

Til gengæld ser man også alt mudder og snavs (og der er meget) på en lyseblå flyverdragt. (Klogt valg, mor!) Dixon var heldigvis glad for den, men flere gange spurgte han mig om han virkelig skulle tage den på.

Det viste sig nemlig at flyverdragt, røverhue, vanter, forede støvler og tykke bukser var alt for varmt for det lille energibundt han er, der konstant tonser rundt.

Året før havde jeg købt en flyverdragt i H&M – her var det også farverne der tiltrak mig, da den ganske vist var sort, men med fine gul/grønne detaljer og en tilbudspris, der matchede mit daværende barselsbudget helt fantastisk.

Og det sjove er – ikke en eneste gang brokkede han sig over den. Den var hverken for varm eller kold! Temmelig tankevækkende!

Selv de mest slidstærke flyverdragter må smide håndklædet i ringet efter at være vidne til den bette en enkelt sæson.

LOUISE: Jeg er den store arve-genbrugstante. Bruger flittigt løs af familie og venners børnetøj og vintertøj. Noget er mærketøj, andet helt almindelig og fornuftigt udendørs outfit.

Den bette er jo ligeglad, om hun bliver puttet i et top tunet mærke – for hende er farven vigtig. Så alle nuancer og afspejlinger af lyserød-lila er et hit.

Og indtil videre har hun ikke beklaget sig over at fryse, så i år er taktikken den samme!

Tror max jeg har givet 200 kr. for en brugt flyverdragt (har aldrig købt som ny). Og efter en sæson ude på legepladsen og den fatning den stakkels flyverdragt er i, er jeg kun glad for, at jeg ikke har spenderet mere en et par hunde.

Tips til flyverdragter: Som en veninde fortalte. – I stedet for at vaske flyverdragten hver uge, fordi den er møg beskidt efter diverse ture på legepladsen, så tør den af med en karklud. Så holder den efter sigende også bedre på varmen:)

STØVLER:

Gode, solide forede gummistøvler fra Kvickly.

NICOLA: Sidste år købte vi sådan nogle dyre mærkevare støvler til Dixon, da vi tænkte det nok ville være godt givet ud, når nu han var børnehavedreng og meget på legepladsen.

Desværre var vinteren bare temmelig våd og støvlerne var kun vandisoleret på foden og ikke skaftet. Det betød at skaftet ofte blev vådt og dryppede vand ned i sålerne – hvilket betød kolde fødder.

Heldigvis havde mormor købt et par reserve støvler i den lokale Kvickly. De var nærmest tykke forede gummistøvler og Dixon var vild med dem!

Ganske vist havde de ikke blinkelys i sålen (som ellers er det vildeste hit herhjemme. Jeg mener, hvorfor fås det ikke også til voksne?) Men Dixon var selv træt af at have våde sokker og få skældud over det, og med mormors støvler fungerede det bare.

Og når han havde hoppet i muddderpøler (som han gerne gør så ofte som muligt) kunne de bare skylles og tørre.

Jeg behøver nok ikke uddybe hvad, der var det klogeste køb…

…når alt kommer til alt er børn jo ligeglade med, hvilket mærke de går rundt i. Det er kun os mødre/forældre, som sætter en dyd i det..

Tips til køb af vinterstøvler:

Barnet skal selv kunne få dem på og lukke dem.

De skal slutte tæt til læggen, så der ikke kommer vand ned i dem.

De skal være vandtætte på så meget af støvlen som muligt.

Der skal være plads til tykke strømper i dem.

Steder jeg køber er ud over Kvickly 😊 og de gængse skobutikker, hjemmesiden https://www.sport24outlet.dk/

 

Hvor køber du sko til dine børn og har du et godt råd eller tip? Så del ENDELIG med alle os andre 😊

 

Del filterfri.com
Louise -

About the Author

Louise -

Jeg har aldrig løbet et maraton, været på krydstogt, røget en cigar på Cuba eller andre ting, der kan krydses af listen, inden man runder de 40. Til gengæld kan jeg krydse en del ting af, som jeg for 10 år siden svor aldrig ville ske – villa, Volvo og vovse. For ikke at tale om barn. De fire ting til sammen har egentlig aldrig udgjort de gyldne mål i mit liv.

Follow Louise -:

>