Christine Feldthaus om det at slappe af som mor #ARTIKEL

UD MED SUKKERPOLITIET OG IND MED LIVSNYDELSE  

Af Louise Boo Jespersen

Christine Feldthaus. (Privatfoto)

”Det er bedre at ligge nede på gulvet og æde flødeboller og have det sjovt med hinanden end at sidde og køre sukkerpoliti, skemalægning og dit og dat”.

Sådan lyder ordene fra livsstilskommentator Christine Feldthaus. Hun mener, at vi helt har mistet styringen og er faret vild i børneopdragelsen.

Mange mødre har travlt med at rette ind efter regler om sengetider, skærmtid og kager uden hvede.

Normerne er mange og børneopdragelse i nutidens samfund har mest af alt udviklet sig til en videnskab.

Ifølge Christine Feldthaus handler det grundlæggende om at nyde livet. Og det er denne evne, vi er ved at miste, og som er problematisk i forbindelse med børn.

”Småbørnsfamilier jeg kender virker så tvangsprægede omkring de børn. De glemmer at gå i seng med deres mand eller kone, så det ender med, at de bliver skilt. Men børnene, de sidder der i Gotlands pelsuld og får de rigtige boller, mens familien ikke kan holde sammen.”

Christine Feldthaus mener derfor, at det er vigtigt at prioritere rigtigt. Også selvom det indebærer at gå imod strømmen. Hellere et fad flødeboller og nærvær end et udstillingsvindue af børn i pletfri øko-uld.

”Det handler jo dybest set om at give folk argumentet for, at de skal leve deres liv, som de nu bedst kan. Det er meget, meget vigtigt. I virkeligheden kan vi alle sammen dø om en time”.

Med andre ord er livet for kort til facade.

Og som Christine Feldthaus siger, bliver vi nødt til at vriste os fri af andres normer og regler. Vi bør leve efter egne værdier og strikke hverdagen sammen på bedst mulig vis.

 

LÆS OGSÅ: Christine Feldthaus om jagten på det perfekte mor-liv

 

Del filterfri.com
Louise -

About the Author

Louise -

Jeg har aldrig løbet et maraton, været på krydstogt, røget en cigar på Cuba eller andre ting, der kan krydses af listen, inden man runder de 40. Til gengæld kan jeg krydse en del ting af, som jeg for 10 år siden svor aldrig ville ske – villa, Volvo og vovse. For ikke at tale om barn. De fire ting til sammen har egentlig aldrig udgjort de gyldne mål i mit liv.

Follow Louise -:


Du ska' da ha' de nye #ARTIKLER direkte i din indbakke ?
Gå aldrig mere glip af grumset og ufiltrerede sandheder om livet med børn

>