aldrig mere glip af grin og gråd fra Louises liv.

På sommerferie med EKS-mand, EKS-svigerfamilie og EKS-tra op på amerikanerhygge #Louise (69)

Hvad gør man ikke for at få lidt ekstra ferieminder sammen med den bette + vise hende, at mor og far altså godt kan sammen, selvom de er skilt.

…sidstnævnte ville jeg nok mene kunne efterleves med en weekendtur i sommerhus eller andre kortere ferieformater, der ikke inkluderer 3,5 uges familie-komsammen 24/7 med hele eks-mandens storfamilie.

USA – here we go

Bor i eget hus (heldigvis) på gade med eks-svigermor, to af hendes otte søskende og ser dagligt morens seks andre søskende, som dagligt immigrerer ind og ud af hinandens huse her på gaden.

Derudover er eks-mands bror og hans familie også på sommerferie længere nede af gaden, så det er one, big happy family… og så mig.

Mange ting kan altså gå galt, når man tar’ afsted med eks-mand til hans ultimative hjemmebane for at tilbringe 25 dage med hans familie.

Men ser man bort fra ting, der kunne tænkes at give problemer for resten af ferien:

  • Et kæmpe skænderi med eksmand selvsamme dag jeg ankom til amerikansk jord
  • Familiens religiøse overbevisning, som ikke bare er noget der dyrkes ved juletid én gang om året
  • Intens familiehygge hver dag på kryds og tværs, non stop; mandag-tirsdag-onsdag-torsdag (weekend ingen undtagelse)
  • Bedsteforældre, der fodrer den bette med is til morgenmad, Mc Donalds til frokost og slik som all round godbidder
  • Den amerikanske mad (Jesus-peesus!)…sjældent har jeg hungret efter frugt og grønt, men her hvor der nærmest ingenting er (kartofler tæller ikke som grønt), kører jeg gerne 20 minutter til nærmeste Walmart for at få tilfredsstillet mine abstinenser

…Ja, så går det faktisk overraskende godt!

Et lille udsnit af de forskellige måltider, som primært består af de to k’er: Kød og kanon-mange kulhydrater.

I like it up here 😉

Selvom jeg savner ”almindelig mad” og den bette heller ikke kan lide “American bread”, så tror jeg sq – hånden på hjertet – at jeg egner mig ret godt til livet heroppe i Hill Billy land (“kælenavn” for det nordlige Michigan).

Her går alt i et lidt langsommere tempo. Folk er afslappede, tar’ ik ting så højtideligt, går (tydeligvis) hverken op i 6 stykker frugt om dagen ligesom de heller ikke er ramt af dillen om død over det hvide brød. Alt er ligesom bare mere afslappet og loose. På den fede måde!

Midt i mit ej-I-kan-da-ik-spise-kød-med-kød-på-og-ekstra-large-friturestegt-mad, så er der altså også noget ganske befriende ved madstilen alligevel…Totalt modsat kostpyramiden og ”den danske måde” med de snor-lige helse-kommandoer fra Sundhedsstyrelsen.

100% ferie mood

På kun en uge er det lykkedes mig at komme helt ned i gear og nyder ferien for fuld udblæsning…godt hjulpet på vej af området, omgivelserne og mine mig-morgener i selvsamme omgivelser:

Jeg ææælsker vand

Har tilbragt hver morgen ved vandet (morens søster bor på forreste række, mens moren bor på anden). Sniger mig ud af huset, mens alle sover og har et par timer for mig selv, inden gaden vågner.

Solopgang og alenetid…eneste selskab er mit træningsudstyr, som jeg øver mig i at blive venner med.

Jeg ææælsker at tulle rundt

Udover 4. juli og den bettes fødselsdag har der været nul planer i kalenderen. Så den bette tuller/leger/bader dagen lang med farmor, kusiner, grandfætre- og kusiner mm, mens jeg slænger mig i solen. Blir’ kun kaldt hid, når farmor driller for meget, eller den bette blir’ overtræt. Var det ikke fordi vi faktisk var skilt, så nærmer det sig ren familieidyl.

Jeg ææælsker at her ingenting er

Som nok er grunden til, at jeg tuller så uendelig meget rundt. Her er ikke lyden af storby, biler eller andet. Ingen seværdigheder (udover en sluse) og et museum. Så jeg er dømt til afslapning 🙂 Det er sq lige før, jeg er klar til at steppe op med yoga og meditation. Ville passe som fod i hose i de her naturlige omgivelser.

Jeg ææælsker ”tøj-moden”

…eller manglen på samme…for mode, tøjstil – i det hele taget materialistiske ting, går de slet ikke op i. Og det er i virkeligheden super befriende! Har ladet mig inspirere af en ”Flannel” – tøjsymbolet for denne del af Michigan. Mangler bare en økse og smøg, og så er jeg sq klar til at fælde et træ i skoven.

Har købt en klassisk ”Flannel” i sort og rød. Lod mig inspirere på det lokale museum, hvor der var fri leg.

Ole Henriksen og mig

Summa summarum, det er muligt at den amerikanske kultur sætter ind med en seriøs afsmitning. For udover at have vænnet mig til, at hver sætning afsluttes med ”I love you”, så er jeg i bedste Ole Henriksens stil ved at blive helt glad i låget.

Hvis det her var en rejsebeskrivelse, vil jeg –  so far – omstændighederne taget i betragtning med en familie, som jo faktisk ikke længere er min familie, beskrive turen med:

I love it, I love it, I love it 🙂

 

…snart går turen mod den sydlige del af Michigan til eksmands familie på farens side.

Fortsættelse følger…

 

Kort fortalt: Jeg hedder Louise, er fraskilt og udover at være mor til en sæk lopper af en datter, har jeg nu også fået en lille ”ny” = sitet her, Filterfri.com 😉 Læs med i mine klummer om, hvordan det uperfekte mor-liv er helt perfekt med al dets fejl, mangler og op- og nedture.

LÆS NÆSTE: Anmeldelse: Sommer på udebane i Michigan (70)

LÆS FORRIGE: Sjove børnecitater vol. 5 (68)

Del filterfri.com
Louise -

About the Author

Louise -

Jeg har aldrig løbet et maraton, været på krydstogt, røget en cigar på Cuba eller andre ting, der kan krydses af listen, inden man runder de 40. Til gengæld kan jeg krydse en del ting af, som jeg for 10 år siden svor aldrig ville ske – villa, Volvo og vovse. For ikke at tale om barn. De fire ting til sammen har egentlig aldrig udgjort de gyldne mål i mit liv.

Follow Louise -:

>