Mor med fejl – mange fejl #KLUMME

26/06/2018
mor-livet med fejl

 

Inden jeg overhovedet havde fået mor-titlen, følte jeg mig lidt, som en andenrangs-mor. 

Det startede med nogle kollegaers begejstrede spørgsmål:

”Har i købt barnevogn?”
”Ja, det har vi,” svarede jeg stolt.
”Hvilken en?” spurgte de nærmest i kor.
”Øhh en sort en,” svarede jeg.
”Du er sjov Nicola, hvilket mærke?” sagde de nu med endnu større begejstring og forventningsfyldte øjne.
”Det øhh.. det kan jeg ikke lige huske,” svarede jeg og så deres måbende ansigter, der blev helt stille, da jeg uddybede fortællingen med indrømmelsen om, at det var en brugt barnevogn.

Det var tydeligvis ikke det svar, de forventede.

 

Super-mor-ligaen….

vugge baby-liv

Da min første søn blev født havde dette lille hjørne i vores soveværelse som “hans værelse” – og ved du hvad – det fungerede!

I det øjeblik valgte jeg ikke selv at fortælle noget om min graviditet.

Et faktum, der var synligt og glædeligt og alligevel følte jeg ikke, at jeg hørte hjemme i den super-mor-liga, som jeg lige om lidt skulle træde ind i. Vi havde intet børneværelse klar – for vi havde intet værelse til barnet.

Vi havde heller ikke en have eller altan-barnevogn til middagsluren, for barnet ville skulle sove til middag indendørs. (Som åbenbart i nogle mødres optik er helt forfærdeligt! Men altså come on.. jeg åbnede da vinduet) Og jeg havde da købt noget tøj, alt sammen i H&M, som åbenbart for nogen mødre tenderer til dødssynd. Det er jo hverken økologisk, bæredygtigt eller helt unikt!

 

Bank af mor-mafiaen

Trods min stilhed, fik jeg alligevel endnu et slag fra mor-mafiaen, som jeg kalder dem: Mødre, der dømmer andre mødre, uden overhovedet at stille sig nysgerrige overfor andres valg i livet.

”Har du så nogen specielle fødsels-ønsker,” var der en dag en anden kollega, der spurgte mig.
”Ja, altså, ingen ønsker,” svarede jeg let grinende.
”Nå ok, du tager det som det kommer?” blev der spørgende responderet.
”Nej, jeg skal ha’ kejsersnit,” svarede jeg.
”Nå øv, hvad er er galt?” spurgte hun og lignede en, der lige havde fået af vide, at julemanden ikke fandtes.

Jeg blev til utilpas. Kunne godt mærke at hendes utilpashed. Så jeg fik sagt noget med min livmoder, der lå forkert og hvad ved jeg.

Men…

Jeg løj!

Seriøst jeg løj. Jeg – en voksen kvinde – jeg løj fordi jeg var bange for at blive fordømt. Fordi jeg følte mig forkert. Fordi jeg var bange….

MOR-skam og usagte forventninger

Der var intet i vejen med hverken min livmoder eller mig. Jeg ønskede bare ikke at føde. Som i – jeg har altid tænkt, at det var det værste, man kunne byde mig. Det kan godt være det er naturligt og kvinder har gjort det altid og ude i skoven etc., men for mig er det ikke naturligt at presse flere kilos dødvægt ud af min skede og risikere at sprænge fra det ene hul til det andet. (Pardon my french!)

Det holder jeg simpelthen for meget af både min skede og mit sexliv til jeg ville udsætte nogle af delene for den risiko!

Det var slet ikke nemt at få lov at få kejsersnit og den historie var jeg faktisk stolt af – men lige der, foran min kollega, føltes det som om jeg burde skamme mig.

Mor-skam over ikke at være den forventelige slags mor. Sådan en mor, med den fine barnevogn, det perfekt matchende børneværelse, med den naturlige lotus-fødsel eller hvad det nu hedder, med økologi, bæredygtighed og politisk korrekthed pakket ind i vat og guld – et livsmanuskript som andre har skrevet for mig og som det åbenbart forventedes, at jeg skulle leve.

Ellers tak! Jeg vil ikke!

Jeg er mig. Og jeg er mor.

Jeg er en mor, der er fyldt med fejl, men som elsker mine børn og det er vel det aller vigtigste – for lige præcis dét mærke er mit helt eget og det bærer jeg med stolthed – til trods for mine mange fejl og mangler!

 ♥

Vil du læse mere om mig som politisk ukorrekt mor? Så klik her…

 

Del filterfri.com
Nicola -

About the Author

Nicola -

Det tog mig 4 år at blive uddannet journalist og nu hvor jeg har haft mor-titlen i 4 år er jeg endelig ved at have indset, at mor-rollen er temmelig utaknemmelig og jeg har for længst opgivet at komme med i Superligaen for mødre, den Store Bagedyst og BoBedre! Til gengæld er jeg ved at være temmelig habil til at takle grums, rod og kaos!

Follow Nicola -:


Vil du læse Nicola's nye hudløse fortællinger,
før hendes mand? Så klik da

>