Mor-baby-aktivitet eller passivitet? #Nicola

22/01/2019
Her ser du mig med TItan - ca to timer gammel :-)

Man skal da….  være med i en mødregruppe! Og Babysvømning – dét elsker alle små børn! Man bør også købe et par bøger om babyrytmik, gå til babyyoga og købe noget sansemotorisk legetøj. For tænk, hvis de ikke lærer at kravle til tiden!

For slet ikke at tale om at gå! Gips!

Man vil jo nødigt være forældre til det langsomme barn, der tillader sig at udvikle sig i eget tempo!

Uhhh og vent – jeg har glemt noget vigtigt. Babyer SKAL altså sove lur udenfor det første år, (og selvfølgelig holder du et års barsel hvad enten i har råd til det eller ej!) for barnet skal ikke smides ud i den virkelige verden før tid!

OG husk nu, senge- og måltidstider SKAL være faste!

Tilståelse: Sådan lever vi slet ikke hjemme hos os.

Tværtimod.

Børnene bruger også Ipads…. !

Brugen af dem indgår nøjagtig som legetøj og andre aktiviteter gør. Om det er for meget eller for lidt hænger jeg mig ikke i.

Lige nu lever vi et liv hvor vi fokuserer på det vi vil, frem for at sætte regler op for det vi ikke vil.

Skærmtid - noget der vækker glæde hos både store og små!

Skærmtid – noget der vækker glæde hos både store og små!

 

Men jeg er ikke anderledes end så mange andre, og har da overvejet at gå til alt muligt, men konkluderet, at det der måske ville være en fest for ungerne, højst sandsynligt ville være et mareridt for mig.

Fx svømning. Jeg HADER klor og det eneste, der er værre end det er smalltalk hvor man i timevis skal beundre babyernes evne til at rulle om på maven. Det kan jeg altså ikke…og jeg gjorde bevidst INTET ud af at lære nogle af mine børn at gå. Tværtimod!

Jeg var også så heldig, at vi havde en formidabel sundhedsplejerske til min førstefødte som netop sagde:

“At det var særligt vigtigt at lade drengebørn udvikle sig i deres eget tempo for at de senere kunne sidde stille i skolen.”

 

Den sætning tog jeg til mig!

Jeg elskede, da han dårligt nok kunne krave og bare lå og spjættede på gulvet. Dengang var der ligesom bedre plads til ham og mig i vores hverdag.

Den eneste mor-barn-aktivitet som jeg har gået til – og som jeg vil anbefale alle nybagte mødre – er babysalmesang. Ja, du læste rigtigt:

Baby-salmesang i Måløv kirke!

Det har været overraskende positivt.

Helt seriøst!

Smil og grin, god stemning, lokalt netværk, flot forplejning og fantastisk sangerinde. Jeg var hooked. (Især fordi min ellers ikke-sovende-baby altid tog en mega lang lur bagefter!)

Og ekstra bonus: Så tror jeg faktisk også at min baby nød det!

Baby-salmesang i Måløv. Et sikkert hit!

Baby-salmesang i Måløv. Et sikkert hit!

Der var engang hvor jeg følte mig som en dårlig mor, når jeg hørte om andres ture til babyrytmik, babysvømning eller sågar babyfodbold. I dag trækker jeg på skuldrene og tænker: “Fedt for dem. Det må være dejligt at gide.”

Jeg vil hellere bruge vores fritid på at bygge racerbane eller hoppe i vandpytter (mens vi lufter hunden). Det passer bedre ind i vores liv. Og det er vel lige præcis dét, som er det aller vigtigste at huske som forældre:

Man skal gøre dét der passer til den man er, de værdier man har og de børn man er forældre til. Hvad enten man er det på den politiske korrekte eller ukorrekte facon. 

 

LÆS OGSÅ: Hej Alarmcentral. Jeg er kommet til at slå min søns hoved ind i dørkarmen.

 

Husk du kan følge Filterfri på både Facebook og Instagram. Så bliver vi så glade 🙂

Del filterfri.com
Nicola -

About the Author

Nicola -

Det tog mig 4 år at blive uddannet journalist og nu hvor jeg har haft mor-titlen i 4 år er jeg endelig ved at have indset, at mor-rollen er temmelig utaknemmelig og jeg har for længst opgivet at komme med i Superligaen for mødre, den Store Bagedyst og BoBedre! Til gengæld er jeg ved at være temmelig habil til at takle grums, rod og kaos!

Follow Nicola -:


Vil du læse Nicola's nye hudløse fortællinger,
før hendes mand? Så klik da

Leave a Comment:

>