Hårvask forbudt! #Nicola

19/03/2019
Baby-bad uden kemi

Jeg vasker ikke mine børns hår.
Yep – det er helt seriøst.

Jeg vasker det ikke. Altså med shampoo. Dixon er lige blevet 5 år og antallet af gange jeg har vasket hans hår med shampoo kan nok tælles på to hænder.

Nu tror du måske, jeg er total kemi-forskrækket, men det er jeg altså ikke.
Jeg synes, vi skal passe på både vores hud og naturen, men jeg foretrækker nu også at mit tøj dufter af vaskepulver og ligeledes bruger jeg både sulfo med og uden parfume.

Men jeg holder igen med andre ting.

Som så meget andet her i livet, tror jeg mådehold er den gyldne middelvej til et balanceret liv.

 

Jeg prøvede engang at vaske hele familiens tøj i parfumefrit pulver, men det opdagede jeg hurtigt ikke stemte overens med træningstøj, min mands undertrøjer og en hormonfyldt teenager i huset……

Til gengæld skåner jeg mine børn for unødvendig kemi, så vidt muligt.

Det startede allerede da jeg lå på barselsgangen med Dixon og spurgte en sygeplejerske om hvornår jeg kunne vaske hans hår. Han blev nemlig født med en ordentlig manke og dertil hørende fastgroet fosterfedt. (Han lignede nærmest en lille snusket trold)

Vent med hårvasken på babyen!

Det var faktisk sygeplejerskens overraskende svar, da jeg spurgte til hårvask. Hun sagde faktisk, at jeg  skulle vente så længe som muligt. Jeg kunne tage det værste med en lille vaskeklud, men fosterfedtet beskyttede jo babyen. Det ledte til en samtale om hudens naturlige beskyttelse og hvad vand og kemi gør mod det.

Sygeplejersken var imod kemi og foretrak det naturlige og hun fortalte mig ordret, at hendes dreng var 6 år gammel og ham havde hun aldrig vasket hår på.

Min første tanke var vist noget i stil med at hun var endnu en kvinde, der havde fået fanatisme med i barselsgave. (Jeg husker hvordan mange veninder pludselig udskiftede alt sæbeligt til Neural produkter da de fik børn) Men efter lidt tid, forplantede sygeplejerskens ord sig i mig. Nu er jeg også selv multi-allergiker og ved hvor træls et liv med allergi er, så jeg forstår godt påpasseligheden.

Vi ønsker jo alle, at vores børn får et bedre og lettere liv end os selv.

Da Dixon så endelig kom i sit første bad, glemte vi alt om shampooen.

Vi havde alt for travlt med at beundre ham, filme og nå ja, sikre os, at han ikke druknede. Og så kom hverdagen, tiden gik og jeg indså, at sygeplejersken jo havde ret.

Vand og en vaskeklud klarer faktisk det meste.

Selvfølgelig bruger jeg shampoo hvis han har en ordentlig klat solcreme eller bolognese i håret, men ellers nøjes vi med vand.

Vaskebold og legetøj altid et kæmpe hit i badet herhjemme

Vaskebold og legetøj altid et kæmpe hit i badet herhjemme

Dengang sygeplejersken fortalte mig det om shampoo, fortalte hun mig også, at de altid brugte kokosolie som creme til de nyfødte, hvis der var behov for det. Babyer har jo generelt super sart hud og derfor er kokosolie genialt. Der er jo også nogle babyer og børn der lider af børneeksem eller irriteret hud og her er olien også genial og helt naturlig og kemi fri.

Kokosolie er jo spiseligt og fyldt med vegetabilsk fedt og genialt til babyer.

Så den tog jeg også til mig. Om vinteren smører jeg trofast ungernes frostkinder med kokosolie – både morgen og aften og de har helt ærligt aldrig ødelagt hud.

Derudover er kokosolie er så også mange gange billigere end diverse apotekercremer. Da min yngste søn havde børne-eksem smurte vi ham også i kokosolie og jeg bruger det selv rundt omkring.

Da Titan var lille kaldte jeg ham Buddha...

Da Titan var lille kaldte jeg ham Buddha… <3

 

Det er selvfølgelig ikke så fedt at dufte af kokosolie hvis man har et anstrengt forhold til pina coladaer for det kommer man altså til at dufte lidt af. Men det virker godt, er meget billigt og helt ufarligt.

Og hvor tit kan man egentlig sige det om noget, der er egnet til både babyer, børn og voksne?

Så vil du gerne fjerne lidt kemi, børneeksem eller tør hud på en helt naturlig måde – så er der i hvert fald et råd her du kan benytte. Men har du selv andre gode råd må du MEGET gerne dele dem med os. Både her og der.

Husk du kan følge Filterfri på både Facebook og Instagram. Så bliver vi så glade 🙂

 

LÆS OGSÅ:  Sådan overlever du madpakke-helvedet

 

 

Del filterfri.com
Nicola -

About the Author

Nicola -

Det tog mig 4 år at blive uddannet journalist og nu hvor jeg har haft mor-titlen i 4 år er jeg endelig ved at have indset, at mor-rollen er temmelig utaknemmelig og jeg har for længst opgivet at komme med i Superligaen for mødre, den Store Bagedyst og BoBedre! Til gengæld er jeg ved at være temmelig habil til at takle grums, rod og kaos!

Follow Nicola -:


Vil du læse Nicola's nye hudløse fortællinger,
før hendes mand? Så klik da

Leave a Comment:

>