Hvad er du god til? #Nicola

Når du får børn, kan du kun være virkelig god til en anden ting. Læs det lige igen, for det er en barsk sandhed at fordøje, hvis ikke du allerede har erkendt det:

Når du får børn, kan du kun være virkelig god til en anden ting.

Jeg må tilstå at det passer. I hvert fald på mig. Derfor har jeg for længst erkendt, at jeg er en temmelig middelmådig kok og køber skamløst både Dolmio, vaskede salater og frostne færdiglavede nuggets.

Vores hjem er nogenlunde rent, det meste af tiden, men det kunne sagtens være renere. Det kunne dog også være værre, misforstå mig ikke, men der er plads til forbedring. Ligesom den generelle orden i hjemmet og mangel på samme. Jeg får meget sjældent set veninder og den top tunede velplejede krop med både mavemuskler og lange lakerede negle har jeg også erkendt ikke tilhører mig. I hvert fald ikke på nuværende tidspunkt.

For jeg er kun menneske og ligesom alle andre er der kun 24 timer i mit døgn. Så jeg må vælge, prioritere og stå ved de valg. Jeg kan ikke både være den mor, der ligger og leger på gulvet med ungerne om eftermiddagen, uden at bide hovedet af dem, samtidig med at mit hjem er strålende rent og menuen stå på en mini-variant af madpyramiden, samtidig med at børnene kommer i bad og får rent tøj på. Det kan jeg bare ikke. Også selvom jeg har en dejlig mand. For der er mange tidskrævende forpligtelser, behov og lyster i et fuldt liv.

Misforstå mig ikke, for jeg synes bestemt ikke at det er sjovt at indrømme, at der er noget jeg ikke magter for jeg er generelt modstander af konceptet om at alt ikke er muligt – men det er det bare ikke. Jeg er kun menneske. Mor. Datter. Hustru. Søster. Ven.

Derfor er det okay at jeg kun kan gøre en anden ting godt, efter jeg er blevet mor. Det er faktisk en lettelse at tænke over. Altså, når først du har sluttet fred med det og droppet kampen mod det umulige. For det er det. I hvert fald hvis ikke du vil have stress eller andre ubehagelige konsekvenser.

Jeg ved det da godt, at der er masser af mennesker på de sociale medier, som viser billeder og påstande af det modsatte – altså at man sagtens kan være en overskudsagtig, velplejet mor med glade lækre børn og et misundelsesværdigt hjem. Til det har jeg kun en ting at sige: Jeg tror ikke på det!

Et billede er blot en brøkdel af virkeligheden. Og måske er det billede endda fyldt med filtre, der slører den sjuskede og snuskede virkelighed. Derfor gider jeg ikke bruge min energi på den slags. Jeg beundrer derimod dem, der står ved deres kaos, rod, snavs og grums, som livet nu engang er fyldt med – især når man også har børn i det.

Så husk det nu: Du kan kun være virkelig god til en anden ting, når først du får børn.

Måske er du ikke enig, og det behøver du heller ikke være. Jeg har bare indset, at det passer på mig og er ord at leve efter. For jeg prøver faktisk bare at stå ved hende jeg er og være mig: Moderen, der kun er god til en anden ting. Jeg kender min anden ”evne.”

Ved du, hvad du er god til?

 

Mor-livet Nicola

Det er ikke let at være mor, men heldigvis er et godt grin altid tilladt og nemt at skabe

 

LÆS OGSÅ: Min mand fik en fødselsdepression

Del filterfri.com
Nicola -

About the Author

Nicola -

Det tog mig 4 år at blive uddannet journalist og nu hvor jeg har haft mor-titlen i 4 år er jeg endelig ved at have indset, at mor-rollen er temmelig utaknemmelig og jeg har for længst opgivet at komme med i Superligaen for mødre, den Store Bagedyst og BoBedre! Til gengæld er jeg ved at være temmelig habil til at takle grums, rod og kaos!

Follow Nicola -:


Vil du læse Nicola's nye hudløse fortællinger,
før hendes mand? Så klik da

>