Christine Feldthaus om angst og fejring #ARTIKEL

FEJR DINE FEJL (OG DE 5 KILO)

Af Nicola Voss

Christine Feldthaus (Privatfoto)

Christine Feldthaus (Privatfoto)

“Der er enormt mange angstfænomener forbundet med at få et lille barn, for man vil bare gerne gøre det så godt som muligt, så der ikke kommer nogen og siger: “Du er eddermame en dårlig mor”. Så vi har altså nogle normer om, at vi ikke må lave nogle fejl overhovedet, fordi så har vi ikke gjort vores job godt nok. Og det ender jo desværre med, at det ikke bliver bedre af det”, siger livsstilskommentator, Christine Feldthaus.

Hun fortæller, at mødre generelt er meget bange for at fejle – mere ordret siger hun faktisk: “Vi er pisse bange for at gøre noget forkert. Vi er super bange!”

Og det er vi altså blandt andet fordi, vi lever i en digital tidsalder, hvor eksponering er enormt nemt:

“Hvis man skulle sammenligne med noget andet, så kan man sige, at grunden til, at alle kvinder taler om, at de vejer fem kg for meget. Det er jo fordi de har set uendelige mængder af fotomodeller, som nærmest er ved at knække sammen på midten af mangel på mad. Og det har givet os et idealbillede af, at kvinder skal være slanke og langlemmede. Det er det samme med børn. Hvis du bliver ved med at tordne frem med dit perfekte, kompetente barn, så begynder folk jo at løbe efter det”, siger Feldthaus.

Men vi forbrugere glemmer ofte at være kritiske. I stedet lader vi de perfekte billeder lamme os direkte i vores egen usikkerhed. Og så sætter angsten ind. Angsten for at fejle. For det er vi jo ingen, der ønsker.

Men hvad er det, vi frygter og hvorfor? Fejl kan faktisk også føre utrolig meget godt med sig. Det glemmer vi desværre ofte:

“Hvis man satte sig ned og så på, hvor mange opfindelser, der er sket i verden pga. fejltagelser, så ville man jo juble. Vi har bare ikke den kultur”, fortæller Feldthaus.

Hun så gerne, at folk holder op med at ligge under for normerne. For når det kommer til stykket, er der ingen, der lever op til normerne.

”Det er jo løgnhistorier, vi fortæller hinanden for at stive os selv af. Men der er jo ikke nogen, der klarer noget som helst perfekt overhovedet. Slet ikke.”

 

Husker du Lucy Mardou fra XFactor? Vi har talt med hende om livet som mor til to i Thy-lejren. Læs hele artiklen her 

 

Lucy Mardou (Privatfoto)

Lucy Mardou (Privatfoto)

Lucy Mardou

Lucy Mardou

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også 10-ÆRLIGE med Lucy Mardou

 

 

Christine Feldthaus og sønnen Alfred fra en tid hvor børn fik lov at gå på stranden uden UV-tøj og uden nogen pegede fingre af det!

Christine Feldthaus og sønnen Alfred fra en tid hvor børn fik lov at gå på stranden uden UV-tøj og uden nogen pegede fingre af det!

LÆS OGSÅ: Ud med sukkerpolitiet og ind med livsnydelse   

 

 

Del filterfri.com
Nicola -

About the Author

Nicola -

Det tog mig 4 år at blive uddannet journalist og nu hvor jeg har haft mor-titlen i 4 år er jeg endelig ved at have indset, at mor-rollen er temmelig utaknemmelig og jeg har for længst opgivet at komme med i Superligaen for mødre, den Store Bagedyst og BoBedre! Til gengæld er jeg ved at være temmelig habil til at takle grums, rod og kaos!

Follow Nicola -:


Du ska' da ha' de nye #ARTIKLER direkte i din indbakke ?
Gå aldrig mere glip af grumset og ufiltrerede sandheder om livet med børn

>