En afklædt mor og et udklædt barn… #Nicola

15/01/2019
Et styks utilfreds barn...

Fastelavns-fiasko! Har du hørt om det?

Det var dette års fastelavn. En gedigen fiasko. Og det var min skyld. Uden tvivl.

 

Fastelavns-fiasko tænker du måske? Det har du nok aldrig hørt om før. Sagen er den, at da min søn Dixon var 1 år købte vi det mest nuttede abe-kostume med rund mave og hue. Det var noget af det sødeste og forventningerne var store for at se vores lille guldklump klædt ud som abe.

Desværre så vi det kun i noget,  der mindede om 5 minutter, hvor min mand fik taget et par billeder af et meget ulykkeligt barn, der overhovedet ikke gad være klædt ud. Jeg behøver nok ikke bruge mere tid på at forklare hvorfor, jeg skyndte mig at sælge dét kostume…  udtrykket Fastelavns-fiasko blev dog ikke brugt i salgsannoncen…

Af erfaring bliver man klog…

Så året efter gad jeg simpelthen ikke bruge penge på et dyrt kostume. På et loppemarked fandt jeg noget sort tøj med påklistret skelet (til 5 kr stykket!:-)) så ganske begejstret nappede jeg det og fortalte min mand at fastelavn, det havde jeg styr på. Også selvom der var 4 måneder til. (Er man cool eller hvad? :-))

Da det så endelig blev fastelavn – en uge inden Dixon fyldte 2 år – fik han skelet-tøjet på uden overhovedet at bemærke det. Super, tænkte jeg og susede ned til vuggestuen med ham.

MEN så skete det…Fastelavns-fiaskoen blev en realitet. Igen!

Lidt ligesom når en film viser noget i slowmotion. Katastrofen der er på vej…  Sådan føltes det, for ligeså snart jeg havde fået overtøjet af Dixon og han kiggede sig om, kunne jeg næsten mærke hans forundring. Hvorfor er alle børnene klædt sjovt ud, mor?  Han sagde det ikke, men han tænkte det. Det kunne jeg mærke. Ligesom man kan mærke, hvis der er en der stirrer på dig bagfra. Man kan ikke se det, men man kan mærke det.

LÆS OGSÅ: Dit barn kan alt! Vidste du det?

“Kom skat, nu går vi ind,” sagde jeg med en sikkert lidt for lys og lidt for begejstret (påduttet) stemme…

“Godmorgen Dixon,” sagde de søde pædagoger, som OGSÅ var udklædte! Hvad f*…. er det for noget. Pædagoger, der er så medlevende, at jeg fik endnu et gok i nødden om hvor utjekket en mor jeg er, mens jeg stod der med min dreng, som tilsyneladende bare havde fået noget forvasket sort nattøj på med en skelet-tegning.

“Du er skelet, hvor er du fin,” sagde pædagogerne opmuntrende.

Men Dixon – der ellers altid er glad og snakkesalig kiggede bare på dem. Og på mig.

Så løb han…

Direkte ud i børnehaven.

“Øhhh Dixon,” fremstammede jeg og løb efter ham mens det eneste jeg kunne høre var min egen stemme der repeatede “pis pis pis…”

Men hvor var Dixon? Og hvordan dælen kunne han forsvinde? (Endnu et point til mor her..!)

Endelig dukkede han op.

Min lille selvstændige opfindsomme dreng , kom til syne. Ikke som skelet dog. Næ, nej. Han gør intet halvt. I stedet kom han forklædt som prinsesse. I en lyserød strutkjole. Ud over skelet-tøjet!

 

Når ord ikke er nok…

 

Børnehaven har nemlig en udklædningskasse – som jeg jo faktisk godt vidste, at Dixon var stærkt begejstret for at bruge (så ved faktisk ikke lige hvorfor jeg ikke tænkte over det, men i stedet bare mindedes sidste års fastelavn…Hmmm…Igen point til mig!) 

Da jeg gik derfra var jeg totalt i vildrede. Flov og ked af at jeg havde fejlet totalt. Men også stolt over at have skabt og opdraget min søn til selv at finde løsninger, når noget ikke er som han ønsker. Det jo nok resultatet af en dreng, der ikke får alt serveret på et sølvfad og det gør mig faktisk stolt. Så stolt, at min pointbalance næsten gik i plus… Næsten  – kun næsten.

 

Jeg er jo mor og fyldt med fejl 🙂

 

Min dreng – den lyserøde prinsesse!

 

Fastelavn og en hjemmelavet robot. Læs mere her 

 

Husk du kan følge os på Facebook og Instagram under navnet Filterfri_com

Del filterfri.com
Nicola -

About the Author

Nicola -

Det tog mig 4 år at blive uddannet journalist og nu hvor jeg har haft mor-titlen i 4 år er jeg endelig ved at have indset, at mor-rollen er temmelig utaknemmelig og jeg har for længst opgivet at komme med i Superligaen for mødre, den Store Bagedyst og BoBedre! Til gengæld er jeg ved at være temmelig habil til at takle grums, rod og kaos!

Follow Nicola -:


Vil du læse Nicola's nye hudløse fortællinger,
før hendes mand? Så klik da

>