Ærligt og kærligt – livet med børn hos Meike Bahnsen #ARTIKEL

FØLELSER OG SKÆNDERIER TILLADT I BØRNEOPDRAGELSEN 

Det er ikke kun som skuespiller og kreativt menneske, at Meike Bahnsen har store armbevægelser. Også privat er hun befriende rummende og favnende.

Af Nicola Voss

Meike Bahnsen (privatfoto)

Livet har aldrig været kedeligt hjemme hos Meike Bahnsen, hvor både hende og manden er professionelle skuespillere, samtidig med at de er forældre til tre børn.

Kreativitet, larm, leg og følelser har altid fyldt dagligdagen med liv:

”Der er klart en kreativ alternativ side i børnene.  Da de alle tre boede hjemme, var der altid gang i den, og der var altid en, der lavede et show, eller også var der en kæmpe diskussion! Så skændtes alle helt vildt og smadrede hele aftensmaden, og jeg sad bare og tænkte; hold nu kæft”, siger Meike med en rolig jysk dialekt og et selvironisk grin.

”Så tog Jens, min mand, sin mad og gik op ovenpå og spiste. Det har han gjort mange, mange aftener, fordi han simpelthen ikke kan sluge sin mad, når der bliver diskuteret. Så går han. Det er sådan, det er. Det må han godt”, siger Meike helt roligt og ærligt.

For netop behov og følelser er noget, der altid har været plads til i hjemmet:

”Vi har altid fået følelserne ud. Det er ikke altid, at de bliver mødt, selv i en familie. Men det er også okay, at de ikke bliver mødt. Så er der frustration og vrede, og så mærker man det”, siger Meike.

Råberi og raseri

Skuespillere betegnes ofte som følebanditter, og der er da heller ingen tvivl om, at følelser har spillet en stor rolle i familiens liv:

”Vi har altid haft en dialog eller udveksling. Der har også været råb og raseri og sorg og ja. – alle følelser har været der, og det har vi talt om bagefter. Der har altid været snakket om det bagefter, så det ikke bare stod og rungede som noget, der ikke var rart. Altså, det kan godt være, det ikke var rart. Men så talte vi om det”.

For Meike har det nemlig været vigtigere at vise børnene det virkelige liv frem for at pakke dem ind i vat. Det betyder også, at hende og manden har skændtes foran børnene:

Vi har overskredet grænser for, hvad man kan gøre foran børn. Men vi har altid snakket om det bagefter. Situationer med skænderier og skubben til hinanden foran børnene. Og man skal jo ikke lære børn, at det er sådan, det skal være. – Men man skal få dem til at forstå mennesker. Og mennesket er ufuldkomment og rummer alle de her sider. Vrede er en del af det. Der er ikke noget, der ikke må være der.”

LÆS OGSÅ: Jeg har vægtet at være mig selv for ikke at miste mig selv!

Da deres ældste datter var yngre gik hun ofte direkte over til Ålborg teater efter skoletid og sad og så prøverne:

”Det betyder, at hun jo har set mennesker diskutere, overveje, udtrykke og kollapse. Alt. Hun har set alt, og hun har set, at det har været ufarligt, fordi ingen af os synes, det var farligt. Det har givet hende sådan en grundsubstans af rummelighed. Hun er virkelig et pragteksemplar af et menneske. Men hun er jo også min datter”, siger Meike og bryder ud i et kæmpe Meike-grin, som beviser, at hun jo også bare er en mor med dybe følelser – som alle andre mødre.

 

LÆS OGSÅ: #10-ÆRLIGE med Meike Bahnsen

Biografi: Meike Bahnsen

  • Meike Bahnsen, født juli 1973 i Aarhus, gift med skuespiller Jens Gotthelf og mor til tre på 15, 17 og 21 år.
  • Uddannet fra Statens Teaterskole i 1997 og var i mange år tilknyttet Ãlborg teater. 
  • Hun modtog en Reumert for bedste kvindelige hovedrolle i 2005 og modtog bagefter Lauritzen-prisen i 2006. Hun var desuden nomineret til endnu en Reumert i 2008.
  • Meike Banhsen er optaget i Kraks Blå Bog
  • Efter at være skadet og opereret holder Meike pt. en lille pause fra scenen.
  • Da hun ikke kan sidde stille, har hun åbnet en lille butik, “DENANDENHAAND” på Istedgade I København, hvor hun selv laver og sælger håndtasker produceret af reststoffer fra en møbelfabrik. De flotte tasker kan du se på Instagram og Facebook under navnet DENANDENHAAND.

 

Læs endnu flere artikler om det uperfekte-mor-liv lige her

Del filterfri.com
Nicola -

About the Author

Nicola -

Det tog mig 4 år at blive uddannet journalist og nu hvor jeg har haft mor-titlen i 4 år er jeg endelig ved at have indset, at mor-rollen er temmelig utaknemmelig og jeg har for længst opgivet at komme med i Superligaen for mødre, den Store Bagedyst og BoBedre! Til gengæld er jeg ved at være temmelig habil til at takle grums, rod og kaos!

Follow Nicola -:


Du ska' da ha' de nye #ARTIKLER direkte i din indbakke ?
Gå aldrig mere glip af grumset og ufiltrerede sandheder om livet med børn

>