En klam baby #ARTIKEL

EN KLAM NYFØDT

Meike Bahnsen var knap 23 år, da hun fødte sin førstefødte, og det var lidt af en overraskelse…

Af: Nicola Voss

”Jeg husker følelsen af, at hun bare skulle væk. Væk! What the fuck er det jeg lige har lavet? Hvor er det dog mærkeligt… Det ligner jo en levende alien. En virkelig klam ting, der kom ud”.

Så hudløst ærligt beskriver Meike Bahnsen ”mødet” med hendes førstefødte. For det var ikke den lyserøde forelskelse, der ofte tegnes i medierne. De fleste forældre kan da også nikke genkendende til at deres nyfødte rolling sjældent er ligeså ensfarvet og glat at se på, som de ser ud i brochurer og på film.

Det samme gælder følelserne.

”Man skal jo være forelsket i den lille”, siger Meike med forvrænget stemme og slår et slag for at punktere den lyserøde forventnings-bobbel af smukke nyfødte babyer og forældre, der betragter dem med nyforelskede øjne. For som bekendt, er virkeligheden som regel noget mere grumset.

 

Meike Bahnsen

Meike Bahnsen

Det glade liv

For Meike selv faldt der stille og roligt ro på følelserne og mor-rollen voksede med hende:
”Der gik nogle dage og så kunne jeg ligesom forstå, hvad det var, der var sket og så kom følelserne”.
Datteren blev født for 21 år siden – en tid uden de mange formanende informationer, som forældre i dag bombarderes med:

”Jeg fyldte 23 år, 2 måneder efter at jeg fik hende. Jeg var virkelig ung, så hun har virkelig været med. Altså, hun har ligget i en lift inde i et rum ved side af, hvor vi har drukket og os skide stive og danset rundt med en babyalarm i hånden”, fortæller Meike i et stort grin og tilføjer:

”Jeg har faktisk ondt af unge, der får børn nu, fordi informationen er så stor, så du kan nærmest kun begå fejl. Jeg vidste da ikke, at de ikke måtte få eller ikke skulle gå eller..? Jeg vidste det jo ikke. Jeg levede bare og var glad med det. Nu er det helt utroligt, hvor mange fejl, man kan lave”.

Lav den fejl

Men frem for at slå sig selv oveni hovedet, har Meike (som altid) noget på hjerte:

”Det er mig meget magtpåliggende at opfordre alle til ikke at hakke på sig selv. Det man ikke når, og det man gør forkert. Det var sgu da godt, jeg begik den fejl. Ellers havde jeg aldrig forstået, hvad der var rigtigt. Jeg ærgrer mig ikke over, at jeg kom til at begå en masse fejl med mine børn og en masse fejl med min mand. Det er jo det jeg skal. Hvad skal jeg ellers? ” spørger hun.

Og herfra har vi intet svar – for fejl, kaos og grums, dét kan vi li’! 🙂

 

LÆS OGSÅ: Hjemme hos Meike har der altid været plads til både skænderier og følelser. 

 

Biografi Meike Bahnsen

  • Meike Bahnsen, født juli 1973 i Århus, gift med skuespiller Jens Gotthelf og mor til tre på 15, 17 og 21 år.
  • Uddannet fra Statens Teaterskole i 1997 og var i mange år tilknyttet Ålborg teater.
  • Hun modtog en Reumert for bedste kvindelige hovedrolle i 2005 og modtog bagefter Lauritzen-prisen i 2006. Hun var desuden nomineret til endnu en Reumert i 2008.
  • Meike Banhsen er optaget i Kraks Blå Bog
  • Efter at være skadet og opereret holder Meike pt en lille pause fra scenen.
  • Men da hun ikke kan sidde stille, har hun åbnet en lille butik, ”Den anden hånd” “DENANDENHAAND” på Istedgade hvor hun selv laver og sælger håndtasker produceret af reststoffer fra en møbelfabrik. De flotte tasker kan du se på Instagram og Facebook under navnet DENANDENHAAND.

 

Husk at være tro mod dig selv – også som mor! Læs de kloge ord fra Meike Bahnsen lige her…

Del filterfri.com
Nicola -

About the Author

Nicola -

Det tog mig 4 år at blive uddannet journalist og nu hvor jeg har haft mor-titlen i 4 år er jeg endelig ved at have indset, at mor-rollen er temmelig utaknemmelig og jeg har for længst opgivet at komme med i Superligaen for mødre, den Store Bagedyst og BoBedre! Til gengæld er jeg ved at være temmelig habil til at takle grums, rod og kaos!

Follow Nicola -:


Du ska' da ha' de nye #ARTIKLER direkte i din indbakke ?
Gå aldrig mere glip af grumset og ufiltrerede sandheder om livet med børn

>