Dagbog fra Sjælland #Nicola

02/05/2018

Fridag og fri for planer! Det eneste, der står i kalenderen er, at mine forældre kommer til middag for lidt forsinket at fejre min mands fødselsdag.

Børn og vand er som regel altid en god cocktail

Klokken nat

06:13: Dagen starter som den plejer. Titan på knap 1,5 år rumsterer rundt i tremmesengen og rejser sig så op og siger ”Heeeiiij” (gentagende gange) indtil jeg løfter hovedet fra hovedpuden og siger hej til ham. Min begejstring er knap så stor, når klokken stadig er nat for mig. Jeg løfter ham op og tager ham over i vores seng.

06:40: Halvt-drømmende vækkes jeg af et pruttekys på halsen. Så et på skulderen og så et, der skulle være på armen, men som bare blev til en ordentlig spytklat. Det er tid til at stå op og jeg løfter ham ind i kravlegården, hvortil han svarer ”Maaa” (babysprog for mad) og eftersom jeg støvsugede kravlegården i går, gider jeg ikke give ham brød, men rækker ham i stedet en figenstand. Det er jo fredag.

07:35: Jeg har hældt kaffen op i koppen. Titan græder. Der er lort i bleen. Han skiftes.

Tis og kold kaffe

08:00: Storebror Dixon på 4 år kommer glad ind i stuen med sin yndlingsbamse i hånden og siger: ”Hiii mor, Rasleko (bamsen) har tisset i min seng.” Jeg finder mit mor-er-da-fuld-af-overskud-kl 08-smil frem og suser ind på værelset, er ved at falde over hunden, tager sengetøjet af – også på lillebrors seng og får sat en vaskemaskine over.

08:15: Tager en tår af kaffen, der nu er temmelig lunken. Snitter pærer og æble til børnenes yoghurt og serverer det sammen med cornflakes. Dixon får lov at se Ipad imens med høretelefoner på. Så er der da lidt morgen-ro.

08:30: Titan smider skålen med yoghurt på gulvet. Jeg kalder på hunden, som åbenbart ikke kan lide yoghurt og henter derfor en gulvklud og tørrer op.

08:50: Rydder op i køkkenet. Titan vil gerne hjælpe med at fylde i opvaskemaskinen, så han får to rene plastiktallerkener han sætter i. Hans stolte smil gør mig helt vildt glad. Jeg sætter maskinen over og smider ham ud af køkkenet.

09:05: Er i gang med at smøre en rugbrød til mig selv og kigger ind i stuen, hvor Titan står og hopper i sofaen. Jeg brummer vredt: ”Kan du så komme ned fra sofaen.” Dixon (storebror) går selv ud med sin tallerken og jeg siger, han kan skrabe resten ned i skraldespanden. Mens jeg skyller tallerken, brummer jeg igen, nu til storebror: ”Kan du så få hovedet op af skraldespanden!” 

Tænker på om det er tid til at vække far…

Hul i hovedet

10:05: Er på Dixons værelse med ungerne. De leger med Ninja Turtles mens jeg rydder op. Jeg støder hovedet ind i en hylde. Det gør så ondt, at jeg både smågræder og må have en våd klud på. På vej ud efter kluden ligger hunden igen i vejen.

Rødbedesmoothie med lakrids

Rødbedesmoothie med lakrids

10:20: Vi er nu i stuen/køkkenet hvor drengene leger med Little People. Titan kommer hele tiden ud i køkkenet og jeg sender ham retur i stuen. Opdager, at nogle jordbær er smattet ud i køleskabsskuffen og tager den ud og vasker den af. Råber igen til Titan, at han skal komme ned fra sofaen. Ser rødbeder i grøntsagsskuffen og beslutter, at lave en rødbede-smoothie. Blender både rødbeder, blåbær, hindbær, jordbær, banan, æble, melon og yoghurt, men det smager af jord. Propper lakrids i for at overdøve jord-smagen. Drengene smager til. 5 gange før det lykkes. De kan godt lide den. Det kan jeg ikke. Dixon er faktisk så begejstret, at han løber ind og vækker far og fortæller ham om smoothien. 

10:45: Smider hunden Charlie ud af køkkenet/stuen. Min mand spørger om han nåede at få lov at drikke noget vand. Kalder ham ind igen og peger på vandskåle, men han kigger bare på mig og logrer.

10:50: Titan græder pludseligt vildt. Jeg spørger hvad, der er sket: “Jeg kom til at kaste en Little People mand i hovedet på ham,” svarer storebror. Jeg bliver sur og siger, han skal sætte sig over i en stol og sidde stille.

11:00: Skal igen skifte ble på den lille. Mens Titan ligger på puslebordet får han sparket mig på panden/øjenbrynet. Bliver sur og ked af det. Løfter ham ind i kravlegården mens jeg får lagt rent sengetøj på hans seng.

 

Eksploderet børneværelse!

11:10: Drengene har forvandlet stuen til et børneværelse, der er eksploderet. Vi rydder op. (Jeg er SÅ træt af at rydde legetøj op!)

11:20: Bader Titan i badekarret. Dixon vil gerne med. Beslutter at fjerne karret og lade dem sidde på gulvet. Tænker, at det så vil gå hurtigt fordi, gulvet er koldt. Men de hygger sig vildt og glukker og griner. Jeg nyder det og lader dem proppe vand i en næsten tom bodyshampoo bøtte og de sprøjter på hinanden og leger med boblerne. Dixon konstaterer, at lillebror nu lugter helt godt

Børn og vand er som regel altid en god cocktail

 

12:00 -14:00: Titan sover sin middagslur. Dixon leger med modellervoks og jeg tænder computeren for at skrive til Ramasjang. De kører noget med at ”Redde bierne” og Dixon og mormor og Oldemor har været i gang med at plante blomster. Jeg skal sende billede og historie til Ramasjang fordi, man kan vinde en t-shirt og Dixon taler hele tiden om det. Han tror, jeg sendte mailen for flere dage siden.

Læs også: Historien om Dixon, der redder bierne lige her 

Mens jeg gør det, taler min mand og jeg (endelig) lidt alene over computerskærmen. (Han sidder og læser “lektier,” da han går på kursus for tiden.) Der er cirkus Arli i byen og vi bliver enige om at booke billetter til i morgen. Dixon elsker alt hvad der har med klovneri at gøre. Ringer til mormor og morfar og spørger om de vil med. Det vil de gerne. Laver lidt ryg-øvelser på gulvet, da min ryg bøvler for tiden.

14:00: Går i bad. Shampooen svier i hovedet. Opdager, at jeg bogstavelig talt slog hul i hovedet tidligere på morgenen. Dixon kommer ud mens jeg er i bad og siger, at min tissekone ser fjollet ud.

 

Moppen Morten

14:30: Titan vågner og jeg leger lidt med ham inden jeg støvsuger. Dixon og jeg vasker gulvet. Hører mig selv sige: ”Dixon lad nu være med at svinge moppen inden over køkkenbordet.” Dixon forklarer mig, at moppen hedder Morten, og at han er bedste ven med Dixon, selvom han aldrig har mødt ham.

14:44: Dixon græder. Han er faldet med moppen Morten mellem benene. ”Hvorfor løb du også indenfor når vi har sagt, du ikke må?” Hvortil han svarer, at det har vi da ikke sagt i dag.

Moppen Morten

Moppen Morten

 

15:05: Spiser rugbrødsmadder med ungerne. I dag står den på leverpostej, spegepølse og agurk.

15:22: Jeg er gået i tøjpanik fordi, jeg har taget på og syntes selvfølgelig ikke, at jeg har noget pænt tøj at tage på. Tager en stribet skjorte på og glæder mig over den ikke strammer. Bliver små-ked da Dixon kigger på mig og siger: ”Jeg synes ikke din bluse er særlig pæn mor.”

15:43: Skræller kartofler, snitter løg og laver salat.

Kærlighed og kaos

16:20: Mine forældre ankommer. Drikker kaffe, spiser popcorn og min mand åbner gaver. De har også en fælles-gave med til os. Lækkert nyt sengetøj. Jeg bliver meget glad og rørt.

 

 

 

 

 

17:05: Dixon vil ikke hjælpe med at rydde legetøjet op på stuegulvet. Han råber og skriger og får besked på at gå på værelset. (Jeg fortryder, jeg tog dem i bad frem for at gå på legepladsen og mærker en følelse af nærmest skam over at han opfører sig som han gør.) Lidt efter kommer Dixon grædende ind i stuen og siger, han har tisset igennem. Jeg går med ham og ser en ”helt lille sø” på gulvet på hans værelse. Mærker irritationen boble indeni mig, men siger blot: ”Pyt, det er hvad der kan ske,” og vi griner begge og siger ”pyt” i kor. Det øver vi os nemlig rigtig meget på for tiden. Tager tøjet af ham og tager ham ud i brusenichen og skyller ham over. Min ryg gør ondt.

17:30: Jeg går i panik, da Titan har hevet min ørering ud af øret. Øreringen er heldigvis røget ned i skjortelommen, men jeg kan ikke finde låsen. (Har en ekstrem frygt for at mine børn sluger noget farligt eller kvæles)

17:35: Min mor og jeg ligger begge på gulvet og leder efter låsen mens hunden tror vi vil lege. Jeg smider ham ud af stuen.

17:53: Titan ser mærkelig ud og rækker tunge. Jeg ser han tygger på noget og stikker min finger hurtigt ind i munden på ham og finder min lås. Stakkels dreng laver opkast-lyde – pga min finger.

18:15: Kødet hviler og jeg tømmer vaskemaskinen. Min ryg gør så ondt, at jeg sidder på gulvet på mine knæ og gør det.

18:35: Kødet var for rødt og er igen i ovnen.

19:00: Spiser. Titan kan godt lide flødekartoflerne. Det kan hans (renvaskede) hår også, for det bliver også smurt ind. Dixon spytter kødet ud. Dixon vil ikke spise salat. Vi siger, at det er helt ok, men så får han heller ikke noget fredagsslik. Han spiser salaten. Jeg tager et håndklæde bag ryggen. Det hjælper på smerterne.

20:00: Titan puttes af min mand. Dixon får lov at se Ipad med høretelefoner på mens han spiser sin slikskål. Han sidder og putter op af morfar og deler slikskålen med ham. Tager mig selv i at tænke, at han er en skøn dreng.

21:20: Dixon skal i seng og beder mormor om at putte ham. Jeg børster hans tænder og giver ham natble på. Kommer i tanke om at jeg aldrig fik lagt rent sengetøj på hans seng i morges, så det gør jeg. Mormor læser Ariel fra Prinsesse-bogen, som faktisk er en pude med historier, som Dixon er meget glad for.

22:50: Endelig kan vi spise Cheesekagen, som min mor har lavet til min mand. Den smager godt. Jeg spiser to stykker. Får dårlig samvittighed over det.

23:25: Mine forældre er kørt, min mand lufter hunden og Titans ble skal skiftes.

23:50: Ligger endelig i min seng. Glæder mig over der “kun” er to hele dage til børnehuset åbner igen…. Godnat 

Dixon, der sover dejligt med Rasleko

Dixon, der sover dejligt med Rasleko

 

LÆS OGSÅ: Louise’s dagbog fra en fridag i Holstebro med Malou på 4 år

 

 

 

Husk du kan følge os på Facebook og på Instagram under navnet Filterfri_com

 

Del filterfri.com
Nicola -

About the Author

Nicola -

Det tog mig 4 år at blive uddannet journalist og nu hvor jeg har haft mor-titlen i 4 år er jeg endelig ved at have indset, at mor-rollen er temmelig utaknemmelig og jeg har for længst opgivet at komme med i Superligaen for mødre, den Store Bagedyst og BoBedre! Til gengæld er jeg ved at være temmelig habil til at takle grums, rod og kaos!

Follow Nicola -:


Vil du læse Nicola's nye hudløse fortællinger,
før hendes mand? Så klik da

>