aldrig mere glip af grin og gråd fra Louises liv.

Alt skal dokumenteres, måles og vejes – også de toårige #Louise (28)

Så startede den bette i 2-års børnehave.

Og der gik ikke mere end tre måneder, før der en dag tikkede en mail ind.

Tid til at teste den bettes skills. Spørgeskema udarbejdet af Rambøll (konsulentvirksomheden med speciale i børns udvikling…?)

Her troede jeg, at det ”bare” var en lille snak henover en kop kaff’ om den bettes trivsel i den nye børnehave. Men med det 15 minutters lange spørgeskema forud for samtalen, var der lagt i ovnen til noget meget større.

Umiddelbart en lidt dyr løsning med Rambøll i børnehaven…men så er det jo godt, at de offentlige institutioner er pumpet med ekstra monitos i disse tider. Derfor er konsulentvirksomheden helt sikkert en rigtig fornuftig prioritering.

Og det var tydeligt – helt tydeligt fra første afkrydsning, at spørgeskemaet var redskabet til et give et nøgternt indblik i den bettes udvikling.

Jeg tror faktisk ikke, at en helt almindelig samtale uden det professionaliserede spørgeskema (lige efter metodehåndbogen i øvrigt), kunne danne et ordentlig grundlag for en meningsfuld dialog.

De 6 lærerplanstemaer

Børnehavens lærerplanstema: Her på siddende balle blir’ jeg faktisk i tvivl, om jeg selv har kendskab til planters livsbetingelser og forstår naturens fænomener…

Faktisk følte jeg mig mere end almindelig heldig at have så fint et stykke gennemarbejdet helhedsanalyse af den bette.

– Med indbygget læreplanstemaer inddelt i et kagediagram med seks ligeligt fordelte stykker; den sociale, kulturelle, sproglige, kropslige, personlige og naturlige (den sidste forstået som forholdet til naturen).

På fem af seks læreplanstemaer var der håb forude. På nær på naturfronten. Her var scoren helt i bund.

Så hvis jeg lige gik rundt og pønsede på biolog, havearkitekt, klimakonsulent eller andre udendørsjob som karriere-vej for den bette, så fik personlighedstesten mig på andre tanker.

At skyde gråspurve med kanoner er klart en overdrivelse

Ikke at man skal kimse af den bettes manglende interesse for ”dyr og planters livsbetingelser”.

Det er skam vigtigt at få afdækket en 2-årigs forhold til moder jord. Så kan man lige hurtigt gribe fat i den pædagogiske værktøjskasse, hvis nogen afviger fra normalen. Alle og enhver ved jo, hvordan en 2-årig bør forholde sig til naturen…

Er klart af den overbevisning, at den tid som pædagogerne bruger på at udfylde de selv samme spørgeskemaer som forældrene + den overraskende viden spørgeskemaet pludselig tryller frem, er det hele værd. Et klar vink med en vognstang om de indsatsområder, jeg som forælder kan dykke ned i.

Det er også på tide, at den bette skal vænne sig til at blive målt og vejet. Hellere nu end aldrig.

 

Kort fortalt: Jeg hedder Louise, blev gravid i Palæstina og flyttede tilbage til Danmark med min amerikanske kæreste efter to år i udlandet. Efter et års barsel i velfærdsdanmark, starter et nyt kapitel i mor-livet. Læs med i mine klummer her på Filterfri.com, hvor vi begge vokser: Den bette bliver ældre, og jeg vokser med i rollen som mor 🙂 

LÆS NÆSTE: Lort – bare lort (29)

LÆS FORRIGE: Når mor har travlt med at filme…(27)

 

Del filterfri.com
Louise -

About the Author

Louise -

Jeg har aldrig løbet et maraton, været på krydstogt, røget en cigar på Cuba eller andre ting, der kan krydses af listen, inden man runder de 40. Til gengæld kan jeg krydse en del ting af, som jeg for 10 år siden svor aldrig ville ske – villa, Volvo og vovse. For ikke at tale om barn. De fire ting til sammen har egentlig aldrig udgjort de gyldne mål i mit liv.

Follow Louise -:

>