aldrig mere glip af grin og gråd fra Louises liv.

Graviditet med tårer, vrede og ik’ særlig meget glæde #Louise (3)

Lægen hernede mener jo, at jeg burde være ovre perioden med kvalme, svimmelhed og andre normale symptomer. Men det er så ikke tilfældet.

Jeg bliver stadig forfulgt af Kvalme & Co, så kunne man måske tænke lidt ud af boksen? Bare en smule?

Det kunne lægen ikke. Så jeg blev pisse sur og frustreret og fandt en anden læge. En som gad lytte.

Den nye læge, en kvindelig en af slagsen, sagde så, at det er psykologisk betinget:

Stress i hverdagen og hele hvad-kommer-der-til-at-ske-trummerummen-når-baby-er-født. Det lyder jo fint nok. At alt kan have en indvirkning på mit velbefindende. Fair nok.

Men kan stadig ikke se det tilsyneladende åbenlyse link mellem svimmelhed og mine tanker. Hvad fremtiden bringer, er i min verden ikke årsagen til, at jeg får det fysisk ringe af at gå 500m med 2 km/t og tre pauser.

Lægens råd:

1) Lad være med at rejse dig for hurtigt op fra sengen

Tegning: Joe DeVoir

Dyb indånding…

Jeg ved ligesom godt, at det at rejse sig for hurtigt kan forårsage svimmelhed, men nu er det jo ikke fordi, jeg vågner om morgenen og springer ud af sengen som trold af en æske.

Tusser tværtimod stille og roligt rundt om morgenen og i slow mo fart kommer op af af sengen. Når jeg så normalt er ret aktiv (inden alt det her graviditetshalløj), så er det altså ret frustrerende at føle sig SÅ udmattet.

2) Slap af og lad din krop vænne sig til den forandring det er at være gravid

Slap selv af!

Har sgu da ikke lavet andet end at “slappe af”/drive den af/få min skønhedssøvn/kigge ud i luften i 2,5 måned.

Jeg er ligesom godt opmærksom på, at kroppen gennemgår en forandring under en graviditet, og at man skal tage den med ro. Men 2,5 måned uden at føle fysisk bedring genererer altså ikke ro og naturlig afslapning.

3) Spis hvad du vil

Ja, den er god med dig. Kostrådene hernede er bare helt væk fra brættet.

Den første læge mente ikke, jeg spiste “well enough”, mens den anden mener, at agurker og ris som de eneste retter under en graviditet, er helt på sin plads.

Ligesom det også er helt på sin plads at ryge i venteværelset. Mor til gravid datter havde dog gjort sig den umage at stille sig hen i et hjørne, mens hun pulserede røg ud i hele venteværelset.

Al det indeklima og inaktivitet gør mig muligvis til et gnavent og humørsvingende menneske. Men her smider jeg så graviditetskortet. Sådan er det bare, når hormoner styrter rundt i kroppen og spiller mig et puds.

 

Kort fortalt: “Jeg hedder Louise og freelancede som journalist i Palæstina, da en uventet graviditet satte ind med en tackling bagfra. Så nu er jeg fuldtidsgravid og bor side om side med min amerikanske nabo…som også er min kæreste. Om min graviditet kan jeg sige følgende: Hernede er livet ANDERLEDES. Læs med i mine klummer her på Filterfri.com om de 40 uger, der indeholder alt andet end glamour og harmonisk karma.

LÆS NÆSTE: Graviditetsbøger og min bare…(4)

LÆS FORRIGE: Hverdagen som fuldtidsgravid (2)

Del filterfri.com
Louise -

About the Author

Louise -

Jeg har aldrig løbet et maraton, været på krydstogt, røget en cigar på Cuba eller andre ting, der kan krydses af listen, inden man runder de 40. Til gengæld kan jeg krydse en del ting af, som jeg for 10 år siden svor aldrig ville ske – villa, Volvo og vovse. For ikke at tale om barn. De fire ting til sammen har egentlig aldrig udgjort de gyldne mål i mit liv.

Follow Louise -:

>